BasBQ
Beef en Steak

citroen pavlova lemon curd

 
 

Kaspa

Kooltjesharker
Berichten
127
Ik maak regelmatig desserts op de bbq dus deze foto wedstrijd past wel in mijn straatje.
Vorig jaar heb ik ook een pavlova gemaakt, toen met zomerfruit (zie link).
Ditmaal hier een variatie op gemaakt met zelfgemaakte lemon curd.

Link ordinair geknipt en geplakt van lekker tafelen (link)

BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT​

Pavlova;
  • 4 eieren (gebruik alleen de eiwitten)
  • 1 mespunt zout
  • rasp van 1 citroen
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels maïzena
Splits de eieren. Voor de pavlova gebruik je enkel het eiwit. In het recept van de lemon curd gebruik je 2 eidooiers, de overige eidooiers blijven over, gooi ze niet weg maar gebruik ze om bijvoorbeeld zelf mayonaise of banketbakkersroom te maken.

Verwarm de bbq op 150 graden indirect.Klop de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom. Mix er vervolgens eetlepel voor eetlepel de suiker doorheen en mix net zolang tot de suiker opgelost is en je eiwit mooi stijf en glanzend is. Strooi over de stijfgeslagen eiwitten, de maizena en de rasp en schenk het sap erbij. Schep nu voorzichtig alles onder elkaar tot het goed vermengd is. Schep niet meer dan noodzakelijk.
Bekleed een skillet met een stukje bakpapier en smeer hierop het eiwit uit in een cirkel met een doorsnee van ongeveer 23 centimeter. Dit hoeft niet netjes, het mag er best een beetje robuust uitzien. Schuif de skillet in de voorverwarmde bbq en verlaag direct de temperatuur naar 100 graden. Bak je pavlova nu voor 1,5 uur. Na anderhalf/2 uur uur zet je de bbq dicht en laat het eiwit verder indrogen tot de gewenste droogte.

Lemon curd;
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 gram boter
  • 2 citroenen
  • 150 gram fijne kristalsuiker
Rasp de citroenen en pers ze vervolgens uit. Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en roer alles goed door elkaar. Plaats de pan op een middelhoog vuur en roer continue. Neem af en toe de pan van het vuur, even lichtjes laten afkoelen en weer op het vuur plaatsen, net zolang tot de curd mooi is ingedikt, dit duurt ongeveer 5 minuten.

Overige decoratie;
  • 50 gram amandelsnippers
  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram mascarpone
Doe de amandelsnippers in een droge koekenpan en rooster deze licht bruin. Houd de pan in beweging anders branden de snippers aan. Klop de mascarpone los en voeg hierbij de slagroom. Mix beide tot bijna stijf.

Verwijder het bakpapier van de pavlova, smeer de lemon curd op de pavlova, niet te dik maar wel tot helemaal aan de randen van de pavlova. Over de lemon curd strijk je de room/mascarpone. Over de room/mascarpone strooi de de geroosterde amandelsnippers.

De foto's:

IMG_4587.jpeg

IMG_4589.jpeg

IMG_4590.jpeg

IMG_4593.jpeg

IMG_4597.jpeg

IMG_4592.jpeg


Omdat de bbq in gebruikt was de vuurschaal aan gedaan om het avondeten te bereiden:
IMG_4598.jpeg

IMG_4600.jpeg


bafcbe2b-709b-4d05-9c3e-ed179a62b689.jpeg

Toen was de pavlova klaar om op te maken:
cc2ac9d3-bda7-43a6-8d24-5c76cbe0323d.jpeg


Eindresultaat:

IMG_4604.jpeg



Bedankt voor het lezen. Tot de volgende!

IMG_4600.jpeg
 
Dat ziet er zeer smakelijk uit!

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Zalige beelden!
 
Terug
Bovenaan Onderaan