- Berichten
- 146
Ik maak regelmatig desserts op de bbq dus deze foto wedstrijd past wel in mijn straatje.
Vorig jaar heb ik ook een pavlova gemaakt, toen met zomerfruit (zie link).
Ditmaal hier een variatie op gemaakt met zelfgemaakte lemon curd.
Link ordinair geknipt en geplakt van lekker tafelen (link)
Verwarm de bbq op 150 graden indirect.Klop de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom. Mix er vervolgens eetlepel voor eetlepel de suiker doorheen en mix net zolang tot de suiker opgelost is en je eiwit mooi stijf en glanzend is. Strooi over de stijfgeslagen eiwitten, de maizena en de rasp en schenk het sap erbij. Schep nu voorzichtig alles onder elkaar tot het goed vermengd is. Schep niet meer dan noodzakelijk.
Bekleed een skillet met een stukje bakpapier en smeer hierop het eiwit uit in een cirkel met een doorsnee van ongeveer 23 centimeter. Dit hoeft niet netjes, het mag er best een beetje robuust uitzien. Schuif de skillet in de voorverwarmde bbq en verlaag direct de temperatuur naar 100 graden. Bak je pavlova nu voor 1,5 uur. Na anderhalf/2 uur uur zet je de bbq dicht en laat het eiwit verder indrogen tot de gewenste droogte.
Lemon curd;
Overige decoratie;
Verwijder het bakpapier van de pavlova, smeer de lemon curd op de pavlova, niet te dik maar wel tot helemaal aan de randen van de pavlova. Over de lemon curd strijk je de room/mascarpone. Over de room/mascarpone strooi de de geroosterde amandelsnippers.
De foto's:
Omdat de bbq in gebruikt was de vuurschaal aan gedaan om het avondeten te bereiden:
Toen was de pavlova klaar om op te maken:
Eindresultaat:
Bedankt voor het lezen. Tot de volgende!
Vorig jaar heb ik ook een pavlova gemaakt, toen met zomerfruit (zie link).
Ditmaal hier een variatie op gemaakt met zelfgemaakte lemon curd.
Link ordinair geknipt en geplakt van lekker tafelen (link)
BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT
Pavlova;- 4 eieren (gebruik alleen de eiwitten)
- 1 mespunt zout
- rasp van 1 citroen
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 2 theelepels citroensap
- 2 theelepels maïzena
Verwarm de bbq op 150 graden indirect.Klop de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom. Mix er vervolgens eetlepel voor eetlepel de suiker doorheen en mix net zolang tot de suiker opgelost is en je eiwit mooi stijf en glanzend is. Strooi over de stijfgeslagen eiwitten, de maizena en de rasp en schenk het sap erbij. Schep nu voorzichtig alles onder elkaar tot het goed vermengd is. Schep niet meer dan noodzakelijk.
Bekleed een skillet met een stukje bakpapier en smeer hierop het eiwit uit in een cirkel met een doorsnee van ongeveer 23 centimeter. Dit hoeft niet netjes, het mag er best een beetje robuust uitzien. Schuif de skillet in de voorverwarmde bbq en verlaag direct de temperatuur naar 100 graden. Bak je pavlova nu voor 1,5 uur. Na anderhalf/2 uur uur zet je de bbq dicht en laat het eiwit verder indrogen tot de gewenste droogte.
Lemon curd;
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 100 gram boter
- 2 citroenen
- 150 gram fijne kristalsuiker
Overige decoratie;
- 50 gram amandelsnippers
- 200 milliliter slagroom
- 100 gram mascarpone
Verwijder het bakpapier van de pavlova, smeer de lemon curd op de pavlova, niet te dik maar wel tot helemaal aan de randen van de pavlova. Over de lemon curd strijk je de room/mascarpone. Over de room/mascarpone strooi de de geroosterde amandelsnippers.
De foto's:
Omdat de bbq in gebruikt was de vuurschaal aan gedaan om het avondeten te bereiden:
Toen was de pavlova klaar om op te maken:
Eindresultaat:
Bedankt voor het lezen. Tot de volgende!