BasBQ
Beef en Steak

Chuck roast

 
 

Wollywan

Tondelzoeker
Berichten
24
Hoi allemaal,

Laatst in een bbq restaurant Chuck Roast gegeten, en wat was dat heerlijk!
Nu ben ik op zoek gegaan, maar klopt het dat dit in Nederland een halslap is??
En hoe zouden jullie het klaarmaken? Marineren of alleen peper en zout?

Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen
 
De graangevoerde onderribben kan je wel gebruiken om steaks van te snijden, en dan eigenlijk alleen het voorste gedeelte ( dat is het deel dat loopt van de ribeye naar de nek ).
Wordt veel verkocht als "poormans ribeye'' of " cowboy steak". Wel lekker, als ze maar niet te dik zijn gesneden.
Trouwens, van zo'n chuckroll ( graangevoerd) kan je geweldige pulled beef maken, lekker met rodekool salade.
 
Ik koop chuck roll bij Hanos, en laat het in plakken van ruim 500 gr snijden ( is voor 2 personen ) Je kunt het dan grillen als ribeye, en sudderen als stoofvlees. Degene die ik koop is Australian Grainfed. 
 
Hmmmmm  bedankt voor de tips!

Verstuurd vanaf mijn SM-G800F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan