- Berichten
- 43
Vandaag eens wat nieuws geprobeerd; een beef chuck. Een maandje of 2 geleden heb ik al een chuck van ruim 3 kg besteld, een tijdje in de vriezer gehad en begin van de week bedacht dat het er dit weekend maar eens van moest komen. Na 3 dagen in de koelkast toch maar in een emmer water gezet aangezien het nog altijd ??n massief blok was, maar uiteindelijk was het toch ontdooid.
Aangezien ik over de chuck had gelezen dat dit ook wel gezien werd als de "poor man's brisket" heb ik het heel simpel gehouden met alleen grof zout en grof gemalen peper.
Dit heb ik nog een dagje laten liggen en vanochtend vroeg (het was nog donker) op de WSM gelegd bij een temperatuur van plm 95 graden.
Na 4 uur heb ik de Chuck van de WSM genomen en ingepakt
Na 13 uur (het was alweer donker
) ging de thermopen soepel in- en uit het vlees, en heb ik de chuck van de WSM gehaald
Deze heb ik nog een uurtje laten rusten en vervolgens aangesneden. Hierbij heb ik niet goed op de draad gelet en dus ook niet haaks op de draad gesneden :blush:
Aangezien de chuck toch teveel was voor ons heb ik de rest gepulld en met wat runderbouillon tot pulled beef gemaakt, morgen nog een keer smullen en mijn collega's "lastig vallen" B-)


Aangezien ik over de chuck had gelezen dat dit ook wel gezien werd als de "poor man's brisket" heb ik het heel simpel gehouden met alleen grof zout en grof gemalen peper.

Dit heb ik nog een dagje laten liggen en vanochtend vroeg (het was nog donker) op de WSM gelegd bij een temperatuur van plm 95 graden.

Na 4 uur heb ik de Chuck van de WSM genomen en ingepakt

Na 13 uur (het was alweer donker


Deze heb ik nog een uurtje laten rusten en vervolgens aangesneden. Hierbij heb ik niet goed op de draad gelet en dus ook niet haaks op de draad gesneden :blush:

Aangezien de chuck toch teveel was voor ons heb ik de rest gepulld en met wat runderbouillon tot pulled beef gemaakt, morgen nog een keer smullen en mijn collega's "lastig vallen" B-)
