Een beetje stil geweest van mijn kant, de laatste tijd.
Het is hoog seizoen hier, dus behoorlijk druk.
Een maand of zo geleden heb ik Goan Chourico gemaakt min of meer volgens een recept van Len Poli (nummer 55 op deze pagina: http://lpoli.50webs.com/AlphabeticalList.htm#FRESH)
Ik heb cure #1 gebruikt voor de gerookte chorizo en geen cure voor de verse worst (Ik kan geen clorozo krijgen, maar wel cure #1 met 8% nitriet, dus moet altijd de recepten een beetje aanpassen).
Ik heb een aantal verschillende chorizo varianten gemaakt, en vind deze erg lekker (zowel vers als gerookt).
Hier wat foto's:
Alle kruiden lekker bij elkaar
En gemengd met varkens gehakt (schouder vlees met ongeveer 25% vet, uiteraard zelf gedraaid
)
Even proeven
De stuffer staat klaar
De worstjes
En uiteraard ervoor zorgen dat je de juiste worstjes gaat roken
In de smoker
Ik heb ze gerookt bij 40-45 oC met de hulp van een cold smoke generator en een electrische kook plaat
Na een uurtje of 4 hebben ze een mooi kleurtje.
Daarna langzaam gepoachet (spelling?) tot de interne temperatuur 69 0C was
En dit is het resultaat (na een nachtje in de koelkast) De bovenste 2 zijn gerookt, de onderste zijn vers
Het is hoog seizoen hier, dus behoorlijk druk.
Een maand of zo geleden heb ik Goan Chourico gemaakt min of meer volgens een recept van Len Poli (nummer 55 op deze pagina: http://lpoli.50webs.com/AlphabeticalList.htm#FRESH)
Ik heb cure #1 gebruikt voor de gerookte chorizo en geen cure voor de verse worst (Ik kan geen clorozo krijgen, maar wel cure #1 met 8% nitriet, dus moet altijd de recepten een beetje aanpassen).
Ik heb een aantal verschillende chorizo varianten gemaakt, en vind deze erg lekker (zowel vers als gerookt).
Hier wat foto's:

Alle kruiden lekker bij elkaar

En gemengd met varkens gehakt (schouder vlees met ongeveer 25% vet, uiteraard zelf gedraaid


Even proeven

De stuffer staat klaar

De worstjes

En uiteraard ervoor zorgen dat je de juiste worstjes gaat roken

In de smoker

Ik heb ze gerookt bij 40-45 oC met de hulp van een cold smoke generator en een electrische kook plaat
![url]](http://[url=https://lh3.googleusercontent.com/-ne-LWNu7Xqo/VBVPeh47tII/AAAAAAAABPA/H0GccSQzBtM/s640/10%2520after%25203.5%2520hours%2520smoke%2520at%252040-45%2520oC.jpg]https://lh3.googleusercontent.com/-ne-LWNu7Xqo/VBVPeh47tII/AAAAAAAABPA/H0GccSQzBtM/s640/10%2520after%25203.5%2520hours%2520smoke%2520at%252040-45%2520oC.jpg[/url])
Na een uurtje of 4 hebben ze een mooi kleurtje.
Daarna langzaam gepoachet (spelling?) tot de interne temperatuur 69 0C was

En dit is het resultaat (na een nachtje in de koelkast) De bovenste 2 zijn gerookt, de onderste zijn vers