- Berichten
- 7.306
Beste BBQ-vrienden!
Zo weinig zin en inspiratie ik vorige maand had vanwege het volledig ontbreken van de Lentekriebels, zo veel zin en inspiratie had ik deze keer! Niet alleen vanwege het hoge out-of-the-chocolate-box gehalte van de uitdaging maar ook wel door de haast persoonlijke uitdaging van Remco door zijn referentie aan de mooie lopende moelleux waar ik ooit dat felbegeerde camera-icoontje hier al eens mee won... toen ging ik toch een beetje twijfelen welke koers ik zou volgen, immers, chocolade verwerk ik ook erg graag en veel in een mooie mole met kip of een chili met beef.
Toen dook ik voor inspiratie eens in een oude favoriet die hier in de kast staat:
Ik had er zin in, er moest wat moois en vooral lekkers gebakken worden!
Dus daar gaan we... Bakkers klaar... Bakken maar!
Er moesten lekkere koekjes met havervlokken komen die je dan daarna zo lekker kan drizzelen met chocolade.
Het was fijn in de bakkerij.
Geeft een lekkere stofbende als je die mixer hard aan zet en de poedersuiker nog niet opgelost is.
Bakpapiertje op maat knippen om de pizzasteen te bedekken.
Zo ging dat wel lukken... Mario de Pizzabakker was gelukkig in de buurt!
Hier in Huize Foodporn zijn vrouw en kinderen (en eerlijk is eerlijk, ook een groot aantal buren) totaal verzot op brownies. Vooral als die nog zo lekker taaiig en chewy van binnen zijn. Daarvoor smelt ik de chocolade en de boter en gaan die warm door het beslagje... ik zweer je dat ik dat warme goedje soms zomaar rauw naar binnen zou willen werken zo zalig ruikt dat in combinatie met de suiker en de eitjes.
Maar gelukkig kon ik me beheersen, anders worden het wel erg voedsel-pornografische beelden...
Lekker met walnootjes trouwens ook... die nam een vriendin van me mee uit haar tuintje bij het huisje in Frankrijk... zalig!
Dus na het maken van de deegjes en beslagjes mocht het eitje warm draaien!
Mooie indirecte bakkerij-opstelling.
En dan lekker even plaats-rust om de boel op te laten warmen. Pizzasteen zo indirect heeft best even tijd nodig. Gelukkig hadden we net een zonnige periode te pakken en kon ik lekker even wegzakken in mijn karper-stoeltje achterin de tuin. Mooie mok met verse Earl Grey erbij. Happy Days!
Koekjes bakken geeft echt een magisch aroma van die BBQ, de hele tuin ruikte zalig!
Brownie was ook TOP... wat 'n geur man. Zo lekker!
Toen de koekjes mooi afgekoeld en lekker stevig waren kon ik ze gaan versieren... lekker even wat extra pure chocolade laten smelten voor The Drizzle.
Dus daarna het slechte nieuws vertellen aan Mevrouw Foodporn... eeeh, schatje, het goede nieuws is dat de koekjes klaar zijn... het slechte nieuws...
Na al dat bakken - en opruimen, natuurlijk gekkies - was het eerst tijd voor vloeibare chocolade!
Een fantastische porter met kersen en chocolade van mijn Vrienden uit Haarlem!
Toen alles klaar zetten voor het Finale Plaatje... lag er gewoon een donker harige schoonheid naakt op de set!
Tja... dit is natuurlijk gewoon Sabotage!
(wordt vervolgd)
Zo weinig zin en inspiratie ik vorige maand had vanwege het volledig ontbreken van de Lentekriebels, zo veel zin en inspiratie had ik deze keer! Niet alleen vanwege het hoge out-of-the-chocolate-box gehalte van de uitdaging maar ook wel door de haast persoonlijke uitdaging van Remco door zijn referentie aan de mooie lopende moelleux waar ik ooit dat felbegeerde camera-icoontje hier al eens mee won... toen ging ik toch een beetje twijfelen welke koers ik zou volgen, immers, chocolade verwerk ik ook erg graag en veel in een mooie mole met kip of een chili met beef.
Toen dook ik voor inspiratie eens in een oude favoriet die hier in de kast staat:
Ik had er zin in, er moest wat moois en vooral lekkers gebakken worden!
Dus daar gaan we... Bakkers klaar... Bakken maar!
Er moesten lekkere koekjes met havervlokken komen die je dan daarna zo lekker kan drizzelen met chocolade.
Het was fijn in de bakkerij.
Geeft een lekkere stofbende als je die mixer hard aan zet en de poedersuiker nog niet opgelost is.
Bakpapiertje op maat knippen om de pizzasteen te bedekken.
Zo ging dat wel lukken... Mario de Pizzabakker was gelukkig in de buurt!
Hier in Huize Foodporn zijn vrouw en kinderen (en eerlijk is eerlijk, ook een groot aantal buren) totaal verzot op brownies. Vooral als die nog zo lekker taaiig en chewy van binnen zijn. Daarvoor smelt ik de chocolade en de boter en gaan die warm door het beslagje... ik zweer je dat ik dat warme goedje soms zomaar rauw naar binnen zou willen werken zo zalig ruikt dat in combinatie met de suiker en de eitjes.
Maar gelukkig kon ik me beheersen, anders worden het wel erg voedsel-pornografische beelden...
Lekker met walnootjes trouwens ook... die nam een vriendin van me mee uit haar tuintje bij het huisje in Frankrijk... zalig!
Dus na het maken van de deegjes en beslagjes mocht het eitje warm draaien!
Mooie indirecte bakkerij-opstelling.
En dan lekker even plaats-rust om de boel op te laten warmen. Pizzasteen zo indirect heeft best even tijd nodig. Gelukkig hadden we net een zonnige periode te pakken en kon ik lekker even wegzakken in mijn karper-stoeltje achterin de tuin. Mooie mok met verse Earl Grey erbij. Happy Days!
Koekjes bakken geeft echt een magisch aroma van die BBQ, de hele tuin ruikte zalig!
Brownie was ook TOP... wat 'n geur man. Zo lekker!
Toen de koekjes mooi afgekoeld en lekker stevig waren kon ik ze gaan versieren... lekker even wat extra pure chocolade laten smelten voor The Drizzle.
Dus daarna het slechte nieuws vertellen aan Mevrouw Foodporn... eeeh, schatje, het goede nieuws is dat de koekjes klaar zijn... het slechte nieuws...
Na al dat bakken - en opruimen, natuurlijk gekkies - was het eerst tijd voor vloeibare chocolade!
Een fantastische porter met kersen en chocolade van mijn Vrienden uit Haarlem!
Toen alles klaar zetten voor het Finale Plaatje... lag er gewoon een donker harige schoonheid naakt op de set!
Tja... dit is natuurlijk gewoon Sabotage!
(wordt vervolgd)
Laatst bewerkt: