- Berichten
- 416

Ik ben net begonnen met de bbq voor andere dingen te gebruiken dan alleen grillen, zoek dus mogelijkheden. Wij zijn verzot op desserts, vandaar dat met plezier ??n van m'n 1e probeersels deze taart is.
Ingredi?nten:
Taart: 150 gram pure chocolade, 75 gram (room)boter, 3 eieren, (2 cl rum; heb ik niet gebruikt ivm kinderen), snufje zout, 100 gram suiker, 100 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder.
Mangomengsel: 1 mango, 1 eetlepel suiker, 1 citroen, 1/2 vanillestokje.
Extra: roomijs, pas op het laatst toegevoegd.

BBQ vast aangezet om te laten opwarmen naar ca. 160 graden Celsius.
Chocolade met boter au-bain-marie (in een pan bovenop een pan heet water) laten smelten, zo nu en dan even roeren.
Eieren splitsen en meng de dooiers met het chocolade-botermengsel (voeg evt. de rum toe), alles goed mengen.
Eiwitten met een snufje zout stijf slaan (wanneer je de kom op de kop houdt en het mengsel valt er niet uit, dan is het goed. Favoriet onderdeel bij bakken van mijn zoontje). Langzaam de suiker door de eiwitten mengen.

Bloem en bakpoeder toevoegen aan chocolademengsel en dan eiwitmengsel er voorzichtig doorscheppen (niet roeren, dan blijft het luchtig).
Het geheel in een met bloem bestoven aluminium bakje doen en dit geduren de 35-40 minuten bij ca. 160 graden Celsius bakken.

Ondertussen de mango schillen en het vruchtvlees in stukjes snijden.
Het vanille-stokje halveren en opensnijden en het binnenste eruit schrapen.
De schoongeboende citroenschil raspen.
De vanille met de suiker mengen en de citroenrasp erdoor mengen en dit mengsel door de mangostukjes scheppen.
Laten intrekken.

Wanneer de taart klaar is, deze bestrooien met poedersuiker, dan in stukjes snijden en op een dessertbordje een stukje leggen, een bolletje ijs erbij doen en een schepje mangomengsel. Wij vonden het erg lekker en hebben 2x dessert genomen.