BasBQ
Beef en Steak

Chocolade-frambozentaart.

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.048
Vandaag was het een mooie dag om iets te maken voor de fotowedstrijd.
Het idee was om een chocolade-frambozentaart te maken.

Eerst het fonceerdeeg gemaakt en voor twee uur de koelkast in. Dan uitrollen tussen twee lagen huishoudfolie, tot een dikte van twee a drie millimeter

BA6D9936-F9C6-4638-85F0-0C2028ACFCE9.jpeg


Leg het uitgerolde deeg in de vorm van 20 cm, snijd het overtollig deeg eraf. Prik de bodem in en plaats een uitsteker van 6cm in het midden.

170D6FF5-2E85-4F90-B311-755047A0F5D4.jpeg


Verwijder het deeg aan de binnenkant van de steker. Maak aan de buitenkant van de steker een rand van 2 cm deeg. Dan voor 17 minuten indirect op een bbq van 190C.

7D7A90B9-3A10-43F4-955D-3E499181B403.jpeg


Na zeventien minuten haal je de vorm van de bbq en laat je die licht afkoelen.
Maak nu de chocolade ganache door in een pan melk, slagroom en boter tegen de kook te brengen en Dan over de pure chocolade te gieten, dit doe je in drie gedeeltes om de structuur van de chocolade niet kapot te maken.

F3036FBA-2BCB-4D6C-923B-AB63E5BCFE44.jpeg


Als het mengsel mooi glad is voeg je twee geklutste eieren toe en roer je het mengsel weer glad. Tik de bak een paar keer op het aanrecht zodat alle luchtbellen eruit zijn. Doe nu de ganache in de vorm en zet hem, indirect, terug op de bbq voor 15 minuten.

E0B64ED1-2C79-4EED-A1F5-21FEBC4A774C.jpeg

7E68E49F-3D3E-4D35-9B11-ED9824D45CCF.jpeg


Als de de vijftien minuten voorbij zijn, mag hij van de bbq. Laat hem afkoelen en zet hem voor twee uur in de koelkast.


Klop nu slagroom op en smeer de bovenkant van de taart dicht en vul hem op met frambozen.

88BE013C-5250-42E3-A40F-19B9CF700F7E.jpeg


54403B9B-B6BE-49A4-A6CA-DABCF754BC71.jpeg


Bestrooi met poedersuiker en maak het af met wat honey cress

7D4DF211-2DD3-43CD-A942-C42A7131FCAA.jpeg


Nog even een dwarsuitsnede en dan.....

5BF12E96-2F77-4331-A2C9-85DE9656F31A.jpeg



Bedankt voor het kijken.
 
Dat ziet er goed uit! Chocola en rood fruit is een geweldige combinatie.
 
Super mooi gedaan Frits. Ik blijf het leuk vinden om te zien wat voor mooie baksels jij van de Q tovert.
 
Die ziet er gezellig smakelijk uit
Toch wel van genoten toch ondanks dat het voor de wedstrijd was 😉
 
man man man. hier heb ik graag een balansweekje voor over.
ziet er prima uit Frits
 
Schitterend taartje Frits, ziet er prachtig - èn lekker - uit zo met die framboosjes!
 
Die ziet er gezellig smakelijk uit
Toch wel van genoten toch ondanks dat het voor de wedstrijd was 😉
Zeker van genoten, maar als ik eerlijk ben zal ik dit voortaan toch in een oven doen en niet in de bbq. Het is lastig omdat ik het deeg op het oog bak. Dat is lastig op de q.
Maar even de ventilatie schuif openen om te kijken helpt.
55FFA78E-3100-4338-905A-8580EC514AC4.jpeg
 
Top Foto Frits!
 
Ziet er goed uit zeg, nondepie

Vind dat ze een bbq-aflevering moeten toevoegen aan het volgende seizoen van “heel Holland bakt”

Ps. Moet binnenkort het vilt van mijn bge vervangen, welke soort/type heb jij?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Da's weer een mooie inzending voor de foto wedstrijd :)
 
Ziet er prachtig uit Frits, als Cees Holtkamp dit ziet maakt hij waarschijnlijk een vreugde dansje.
 
Dit is echt een schitterend taartje. Nooit aan gedacht om zo het midden uit te hollen.
Toen ik jouw instagrampost voorbij zag komen zat er naast me al eentje te kwijlen..
 
Dat ziet er een heerlijke taart uit Frits. Is ie al op? Ik moet vandaag vanuit Amsterdam naar huis, Nijmegen is volgens mij precies op de route
Heerlijke plaatjes TOP
 
Terug
Bovenaan Onderaan