- Berichten
- 272
Gisteren was weer een heerlijke dag! Er was voetbal er was Formule 1 en er waren spareribs
.
Ik had bij de Hanos 2 hele grote ribben gehaald en deze zaterdagmiddag in een 'Chinese' marinade gezet, er zat hoisin saus, 5-spices poeder, mirin, knoflook, gember, honing en suiker in. Op zondag, rond de middag de BBQ gereed gemaakt om te roken. Ik heb ongeveer de 3-2-1 methode gehanteerd, alleen is het ongeveer 2? - 2? - ? geworden. Mijn rookbuisje houdt het zo'n 2 tot 2? uur vol en ik wilde graag de hele Formule 1 wedstrijd zien, dus dat is (met voor- en nabeschouwing) ruim 2? uur. Het roken ging weer leuk, tussen het voetbal kijken door een paar keer ingesmeerd met de overgebleven marinade en na een uur of 2? ingepakt in de folie en terug op het rooster gelegd. Toen rustig de F1 race kunnen bekijken (go MAX!) en na afloop de ribbetjes uit de folie gehaald, nog een keer ingesmeerd en bestrooid met sesamzaadjes en nog even terug op het rooster gelegd. Frituurpan aangezet en patatjes erbij gebakken, daarna aan tafel en heerlijke spareribs met patat gegeten! De spareribs waren super mals en gaar, na het roken leek het vlees wat droog te worden, maar nadat het ingepakt in folie van de BBQ kwam, waren ze sappig en mals. De kids wilde toch liever een frikandel of kroket erbij, dus nog meer spareribs voor mij! Na afloop uitbuiken op de bank, met wederom een voetbal wedstrijd erbij, al met al een heerlijke "mannendag"
Hier nog de foto's:
Marinade:
2 forse ribbetjes:
In de marinade:
Roken:
effe rubben:
Als laatste nog even terug, klaar om te eten:
Op naar het volgende weekend !

Ik had bij de Hanos 2 hele grote ribben gehaald en deze zaterdagmiddag in een 'Chinese' marinade gezet, er zat hoisin saus, 5-spices poeder, mirin, knoflook, gember, honing en suiker in. Op zondag, rond de middag de BBQ gereed gemaakt om te roken. Ik heb ongeveer de 3-2-1 methode gehanteerd, alleen is het ongeveer 2? - 2? - ? geworden. Mijn rookbuisje houdt het zo'n 2 tot 2? uur vol en ik wilde graag de hele Formule 1 wedstrijd zien, dus dat is (met voor- en nabeschouwing) ruim 2? uur. Het roken ging weer leuk, tussen het voetbal kijken door een paar keer ingesmeerd met de overgebleven marinade en na een uur of 2? ingepakt in de folie en terug op het rooster gelegd. Toen rustig de F1 race kunnen bekijken (go MAX!) en na afloop de ribbetjes uit de folie gehaald, nog een keer ingesmeerd en bestrooid met sesamzaadjes en nog even terug op het rooster gelegd. Frituurpan aangezet en patatjes erbij gebakken, daarna aan tafel en heerlijke spareribs met patat gegeten! De spareribs waren super mals en gaar, na het roken leek het vlees wat droog te worden, maar nadat het ingepakt in folie van de BBQ kwam, waren ze sappig en mals. De kids wilde toch liever een frikandel of kroket erbij, dus nog meer spareribs voor mij! Na afloop uitbuiken op de bank, met wederom een voetbal wedstrijd erbij, al met al een heerlijke "mannendag"
Hier nog de foto's:
Marinade:

2 forse ribbetjes:

In de marinade:

Roken:

effe rubben:

Als laatste nog even terug, klaar om te eten:

Op naar het volgende weekend !