BasBQ
Beef en Steak

Chinees roken

 
 

groundhog667

Stoker
Berichten
406
Hoi,

Ik zag zojuist op een programma 'chinees roken' voorbij komen. De kok in kwestie was in een wok(!) aan het roken.

Nu ben ik even wat gaan Googlen maar kan er vrij weinig over vinden. Dit was de enige site waar ik iets kon vinden:
http://www.coquinaria.nl/recepten/05.2recept.htm

Op deze link wat details over dit roken.
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.4recept2.htm

Op zich wel geinig en het lijkt me redelijk simpel. Heeft iemand hier ervaring mee? Tips? Tricks? Linkjes?
Ik hoor het graag.

Groetjes!
 
Is heel simpel. Stuk aluminiumfolie onder in de wok, daarop wat rookmot en daar boven op een stukje aluminiumfolie zodat het vet van het te roken product niet in de rookmot valt. Hierboven op een rekje met de te roken spullen en dan een passende deksel erop of luchtdicht maken met aluminiumfolie.
De pan zet je dan op het vuur en door de warmte zal de rookmot gaan smeulen.

Als je meer wilt weten over diy roken dan is het boek 'Over rook' wel interessant.
 
De ingredi?nten van het rookmengsel zijn wel apart. Ik zie dat men zelfs suiker gebruikt.
Waarschijnlijk kun je dat mengsel ook gewoon in een alu envelop in je bbq gebruiken.
Geinig om eens mee aan de gang te gaan!
 
Terug
Bovenaan Onderaan