BasBQ
Beef en Steak

Chillie poeder

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.963
In Amerikaanse recepten wordt geregeld Chillie poeder gebruikt, dit is een mengsel van kruiden die in Nederland steeds moeilijker verkrijgbaar is.

De Chilli poeder van Silvo en Ducros is nog een mix, de rest is bijna altijd 100% gemalen pepers.

Het is vrij eenvoudig zelf te maken

1 eetlepel pittige paprikapoeder
1 eetlepel zachte  paprikapoeder
2 theelepels oregano
1 1/4 theelepel komijnpoeder
1 1/4 theelepel knoflookpoeder
1 1/4 theelepel cayenne peper
3/4 theelepel uienpoeder
 
Kijk!! Daar kan ik iets mee!
 
Thanks! Nu snap ik waarom sommige rub's zo bij mij zo pittig zijn.
 
Was hier idd ook onlangs achter gekomen.  :-O
Ook ik snapte er niets van dat mijn rub's zo pittig waren. (en soms zelfs helemaal niet te vre.... )

Mac
 
Dennis had mij ook al een keer gewaarschuwd toen ik aan het mopperen was waarom een bepaalde steven&me zo flaming hot was. Dus bedankt voor het doe het zelf alternatief, voor het geval de silvo niet te krijgen is.
 
Americanen gebruiken meestal (let op meestal!) ; chile & chili poeder waarbij;

  • chile powder; het pure spul, dus alleen poeder van chilipepers
  • chili powder; een mengsel van kruiden (paprika etc.) met natuurlijk poeder van chilipepers

http://www.finecooking.com/qa/difference-between-chile-chili-powder.aspx

De sterkte van de peper kan natuurlijk van zakje tot zakje schelen, ik heb een biologisch zakje poeder (nederlandse tekst en puur) waarvan de pepers onmogelijk scherp zijn. Een ander zakje van een ander merk is best te doen!
 
Hmmm, volgens mij staat dat ook in de openingspost van dit draadje ;)
 
Het staat volgens mij bij elk recept op mijn blog war chilipoeder inzit als opmerking om misverstand te voorkomen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan