Gisteren voor de maandelijkse wedstrijd met het Thema: Mexicaans maar even een gerechtje bereidt. Heb sinds kort een Dutch Oven, dus wou deze graag eens proberen.
Maar goed, wat ga je dan maken? Na wat zoeken kwam ik uit bij een Chili Con Carne, het is een vrij simpel gerecht zonder gekke ingredi?nten. Toch mijn gedachten maar even laten lopen en na wat research kwam ik erachter dat in Mexico ook veel met chocolade en koffie gekookt werd. Na wat verder zoeken op internet en kwam ik dan ook bij een Chili con carne uit met koffie en chocolade. Klinkt lekker, dus maar eens gauw proberen.
Ingredienten:
Uiteraar geen hele reep chocolade, en uiteraard ook geen heel pak koffie. Hier kom ik later op terug.
De Kamado gereed gemaakt voor directe BBQ voor ongeveer een graad of 160, en ondertussen wat snijwerk gedaan. Qua vlees gekozen voor riblappen. Deze in blokjes gesneden van 2x2 cm:
2 rode uitjes gesneden, 4 teentjes knoflook, wat paprikapoeder(1 EL), gedroogde oregano(1 EL), gemalen komijn(1 TL), en 2 theelepels Sambal:
Ondertussen ook 100 ml koffie klaargezet:
BBQ is op temperatuur, de Dutch oven staat inmiddels ook warm te worden, samen met de olie. Nadat alles warm genoeg is, even kort het vlees aanbakken zodat dit een kleurtje krijgt:
Even weer uit de DO:
Daarna de uitjes, knoflook en kruiden even kort aanbakken:
Vlees erbij, 400 gram tomatenblokjes, en 100 ml koffie toevoegen en daarna 2 / 2.5 uur laten stoven. Hiervoor heb ik de BBQ indirect gemaakt en de temperatuur wat laten zakken:
Na 2.5 uur even de DO van de bbq gehaald. En de stukjes vlees even ?gepulled? dit ging al heel makkelijk. Ook de Kidneybonen, paprika en mais toegevoegd. En nog een half uurtje terug de kamado op:
Net voordat het klaar is, even de chocolade erbij(35 gram) en nog even laten sudderen:
Daarna was het klaar om aan te vallen, opgemaakt met wat rode peper, bosui en uiteraard wat kaas erbij:
Maar goed, wat ga je dan maken? Na wat zoeken kwam ik uit bij een Chili Con Carne, het is een vrij simpel gerecht zonder gekke ingredi?nten. Toch mijn gedachten maar even laten lopen en na wat research kwam ik erachter dat in Mexico ook veel met chocolade en koffie gekookt werd. Na wat verder zoeken op internet en kwam ik dan ook bij een Chili con carne uit met koffie en chocolade. Klinkt lekker, dus maar eens gauw proberen.
Ingredienten:

Uiteraar geen hele reep chocolade, en uiteraard ook geen heel pak koffie. Hier kom ik later op terug.
De Kamado gereed gemaakt voor directe BBQ voor ongeveer een graad of 160, en ondertussen wat snijwerk gedaan. Qua vlees gekozen voor riblappen. Deze in blokjes gesneden van 2x2 cm:

2 rode uitjes gesneden, 4 teentjes knoflook, wat paprikapoeder(1 EL), gedroogde oregano(1 EL), gemalen komijn(1 TL), en 2 theelepels Sambal:

Ondertussen ook 100 ml koffie klaargezet:

BBQ is op temperatuur, de Dutch oven staat inmiddels ook warm te worden, samen met de olie. Nadat alles warm genoeg is, even kort het vlees aanbakken zodat dit een kleurtje krijgt:

Even weer uit de DO:

Daarna de uitjes, knoflook en kruiden even kort aanbakken:

Vlees erbij, 400 gram tomatenblokjes, en 100 ml koffie toevoegen en daarna 2 / 2.5 uur laten stoven. Hiervoor heb ik de BBQ indirect gemaakt en de temperatuur wat laten zakken:

Na 2.5 uur even de DO van de bbq gehaald. En de stukjes vlees even ?gepulled? dit ging al heel makkelijk. Ook de Kidneybonen, paprika en mais toegevoegd. En nog een half uurtje terug de kamado op:


Net voordat het klaar is, even de chocolade erbij(35 gram) en nog even laten sudderen:

Daarna was het klaar om aan te vallen, opgemaakt met wat rode peper, bosui en uiteraard wat kaas erbij:
