BasBQ
Beef en Steak

Chili con Carne uit de DO

 
 
 
 

Jappert

Gemarineerd
Berichten
1.041
Eindelijk weer eens tijd om buiten te koken. En deze stond nog op mijn verlanglijstje.

Ik heb voor het recept de versleutelde Jamie van Noskos. Qua bonen heb ik Pintos en Kidney bonen gebruikt. En ik heb nog wat honing toegevoegd omdat ik in de UK laatst een Chili op had die naast heat ook sweet had en dat beviel me wel.

f319c01488c2831a25dae04deb7e6ead_zps10ef039a.jpg


Uitje Knofje aanfruiten

b449a729e4b89bdb3c63e96492439635_zpsccd0735d.jpg


Komijn en Chili Poeder erbij

c188a1d21c868b264958054c8bf2911b_zpsd6f4f7fe.jpg


Ut GAK

746bcfcb818020647babc641e933485d_zps9f3947e7.jpg


Kaneel, Cacao, Tomaten blokjes, gepureerde zongedroogde tomaten en Chipotle in abado saus

c8da1b8ac592a0b84e943f62595e84c3_zpse8f0d292.jpg


Flinke hand Eikensnippers

b514468c0d612c926d100cb70177471c_zpsf2a1b592.jpg


Na anderhalf uur op 160 graden mogen de bonen erbij

238374c946787a71957273440300c2e4_zpse17c1974.jpg


477fe2e3817347e6393c6ff79744e386_zps259f8f5a.jpg


Lekker opdienen met Sour cream, Kaas voor de liefhebber en Nacho chips

2c9143be34ecd666ecc0d2f94cc75e5c_zpsef079822.jpg


a4b1995a02a67972c24cb57a3c0b0903_zps27b96e46.jpg


We vonden hem erg lekker maar de volgende keer mag er een Chipottletje meer bij. De rook was echt weer een value add!
 
Weet je wat ook echt heerlijk erbij is, riblapje van rund lekker grillen en dan draadjes trekken en erbij.... zalig!
 
heerlijke hap voor de koude dagen
 
mooie verslag en spannend tot en met foto 8.
dan stel ik me een mega vol bord voor en met de grootste lepel boers wegkanen die bruune boon hap. :D

met foto 9 en 10 haak ik af,,sorry.en haal wel een balletje majo en patat.
maar dat is persoonlijk  en manieren van smaak en eten verschillen.( gelukkig)
;)


 
@sander dat ga ik de volgende keer proberen
@bidle ja zeker! Anders heeft rookhout niet zo veel zin he
@AV Als je een balletje mayo gaat halen, haal er dan ook een voor mij mee  :D
 
[quote author=Jappert ]

@AV Als je een balletje mayo gaat halen, haal er dan ook een voor mij mee  :D
[/quote]

okee: alleen als de heule inhoud van foto 8 dan voor AV is B-)
 
@Jappert: ik zag dat bij Jamie, echt top! Dus lekker hard grillen en daarna het gegrilde lapje in de kookpot waar 'ie uiteen valt en eventueel met vorken even de draadjes uit elkaar trekken. Vlees geeft daarmee ook meer rooksmaak in het eten, maar vooral de structuur van het vlees geeft een extra lekker gerechtje, succes!
 
Ooojaaa nu weet ik het weer! Een DO op mijn kerstverlanglijstje!
Ziet er top uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan