BasBQ
Beef en Steak

Chicken wings

 
 

EFFEX

Sprokkelaar
Berichten
42
Ik had afgelopen vrijdag chicken wings op de bbq. Ik had de wings een uur in de rub gezet en daarna op de bbq. De bbq had wat moeite om op temperatuur te komen dus wings gingen op de bbq toe deze nog niet op temperatuur was (160 graden) Daarna de wings tweemaal met bbq saus besteken alvorens te serveren.
Het velletje was taai, iemand enig idee hoe dit kan?

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
De temperatuur mag wat hoger, en door het steeds in te smeren wordt het velletje niet krokant.
 
Ik had ze eerst een tijdje indirect op 160 graden alvorens ze in te smeren. Welke. Temperatuur raad je aan?

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Ik pekel ze in met de inhoud van een blikje cola, of bier met 20 gram zout voor een uurtje of 3, daarna drogen met favoriete rub erop in de koelkast voor 3 uur.
Indirect op 150 graden ca 30 minuten en dan aflakken en grillen voor een paar minuten direct boven de hete kolen. Dan zijn ze supermals.
 
En door het steeds openen gaat de temp ook schommelen
 
Terug
Bovenaan Onderaan