- Berichten
- 4.056
Vandaag mijn nieuw inlegplaat van mijn gietijzeren rooster getest.
Op Youtube kwam ik een leuk filmpje tegen hierover dus ik dacht, dit moet ik ook maar eens gaan proberen.
Zo gezegd zo gedaan:
Kipfilet in ingesneden waardoor ik een groter oppervlak heb gecreerd en deze eerst dichtgeschroeid. (ik moet zeggen als je je ijzer hebt geseasoned dan werkt dit wel lekker met gietijzer, het lijkt wel teflon (is wat overdreven maar je snapt um wel ;D )
De teriyaki saus is 1deel sake op 1 deel soja op 1 deel mirrin (is zoete sakesaus zonder alcohol) De mirrin had ik niet, dus deze vervangen door half sake half honing en een schep bruine suiker
Hierna de kip even indirect laten verder garen om deze hierna in de teriyaki saus te dopen en op de grilplaat te leggen.
Hierna de grillplaat verder afgeblust met de saus (wat een flink ingedikte en bruine koek plaat opleverde ??? ) en de chicken verder laten sudderen
Dit alles op een bordje met Mihoen, sesamzaadjes, en Gegrilde paprika gelegd.
Erg lekker de kip was precies goed, en vol van smaak.
Deze gaan we dus vaker maken.
Groeten,
Mike
Op Youtube kwam ik een leuk filmpje tegen hierover dus ik dacht, dit moet ik ook maar eens gaan proberen.
Zo gezegd zo gedaan:
Kipfilet in ingesneden waardoor ik een groter oppervlak heb gecreerd en deze eerst dichtgeschroeid. (ik moet zeggen als je je ijzer hebt geseasoned dan werkt dit wel lekker met gietijzer, het lijkt wel teflon (is wat overdreven maar je snapt um wel ;D )

De teriyaki saus is 1deel sake op 1 deel soja op 1 deel mirrin (is zoete sakesaus zonder alcohol) De mirrin had ik niet, dus deze vervangen door half sake half honing en een schep bruine suiker
Hierna de kip even indirect laten verder garen om deze hierna in de teriyaki saus te dopen en op de grilplaat te leggen.

Hierna de grillplaat verder afgeblust met de saus (wat een flink ingedikte en bruine koek plaat opleverde ??? ) en de chicken verder laten sudderen
Dit alles op een bordje met Mihoen, sesamzaadjes, en Gegrilde paprika gelegd.

Erg lekker de kip was precies goed, en vol van smaak.
Deze gaan we dus vaker maken.
Groeten,
Mike