- Berichten
- 286
kippendijen in een mandje van spek

botjes netjes uitsnijden


muffinblik beleggen met ontbijtspek ( bodem niet vergeten )

kip lichtjes rondom kruiden, niet teveel want het spek heeft al zout ( ik heb cajunkruiden gebruikt ) en de kippetjes in het mandje met spek aan drukken

als bijgerechtje broccoli met shitaki's receptje van Noskos

bakblik en aardappelgarnituur boven indirect vuur plaatsen (wij zijn gek op de aardappelkroketjes )

stel de kerntemperatuur in op 72C , daarna deksel sluiten en wachten tot er gepiept wordt

als de pieper gaat, de bovenkant van de kippetjes sausen en daarna uit het blik wippen en omgedraaid op het rooster leggen ongeveer 10 minuten,
dan wordt het mandje spek lekker krokant.
De kerntemperatuur gaat dan omhoog boven de 77C, en de laatste 5 minuten de kippetjes helemaal sausen

broccolie kort blancheren ( beetgaar ) en de shitaki's in een sausje daar overheen en opdienen

groetjes en smakelijk............ Pieter

botjes netjes uitsnijden


muffinblik beleggen met ontbijtspek ( bodem niet vergeten )

kip lichtjes rondom kruiden, niet teveel want het spek heeft al zout ( ik heb cajunkruiden gebruikt ) en de kippetjes in het mandje met spek aan drukken

als bijgerechtje broccoli met shitaki's receptje van Noskos

bakblik en aardappelgarnituur boven indirect vuur plaatsen (wij zijn gek op de aardappelkroketjes )

stel de kerntemperatuur in op 72C , daarna deksel sluiten en wachten tot er gepiept wordt

als de pieper gaat, de bovenkant van de kippetjes sausen en daarna uit het blik wippen en omgedraaid op het rooster leggen ongeveer 10 minuten,
dan wordt het mandje spek lekker krokant.
De kerntemperatuur gaat dan omhoog boven de 77C, en de laatste 5 minuten de kippetjes helemaal sausen

broccolie kort blancheren ( beetgaar ) en de shitaki's in een sausje daar overheen en opdienen

groetjes en smakelijk............ Pieter