- Berichten
- 405
Hier thuis mooie plannen gemaakt met het eten, laten we weer is zelf een pizza maken.
Goed idee, maar dat kan ook van de Q dacht ik
dus hop opzoek naar een nieuw recept om te maken.
Al snel kwam ik bij de Chicago Deep Dish Pizza uit, lekker een Pan pizza met dikke bodem en goed gelegd met van alles lekkers
eerst maar is starten met het deeg maken;
Meel, Maïsmeel, suiker, zout, gist en water en gesmolten boter nodig
Eerst de droge ingrediënten in de kom mixen en dan de natte erbij. alles goed mixen en twee uur laten rijzen in een voor verwarmde oven en weer uitgezette oven.
na de eerste rijs, weer uit de kom. In een plek rollen, boter er over en weer op rollen en dan 2 bolleb maken voor de volgende rijs maar nu in de koelkast.
na iets meer dan een uurtje in de koelkast twee nogmaals mooi gereden bollen met deeg, heerlijk fluffie voor een mooie bodem.
tijd om de Q aan te steken
Het deeg uitgerold in een mooie lap, iets meer gebruikt dan 1 bol en in een gietijzeren pan gedaan.
Dan eennlaag fijn gehakte mozzarella, champignons, paprika, ui en gehakt. Laag tomatensaus erover en wat geraspte Parmezaan
en op de voorverwarmde Q met die pan, 225 graden en dan voor ongeveer 30/40 minuten.
En dan de conclusie,... ja echt wel heel erg lekker! Niet zoals bij de bekende pizza tenten.
Lekker krokante stevige bodem, lekkere flaky bodem zoals ze in de USA zo mooi kunnen zeggen.
deze gaat bij de favorieten en zeker nog een keer maken.
owh en met zijn 3tjes kregen we de pizza niet op! Maar dat is mooi dan hebben we nog Monday Pizza warmup day
Goed idee, maar dat kan ook van de Q dacht ik

Al snel kwam ik bij de Chicago Deep Dish Pizza uit, lekker een Pan pizza met dikke bodem en goed gelegd met van alles lekkers
eerst maar is starten met het deeg maken;
Meel, Maïsmeel, suiker, zout, gist en water en gesmolten boter nodig
Eerst de droge ingrediënten in de kom mixen en dan de natte erbij. alles goed mixen en twee uur laten rijzen in een voor verwarmde oven en weer uitgezette oven.
na de eerste rijs, weer uit de kom. In een plek rollen, boter er over en weer op rollen en dan 2 bolleb maken voor de volgende rijs maar nu in de koelkast.
na iets meer dan een uurtje in de koelkast twee nogmaals mooi gereden bollen met deeg, heerlijk fluffie voor een mooie bodem.
tijd om de Q aan te steken
Het deeg uitgerold in een mooie lap, iets meer gebruikt dan 1 bol en in een gietijzeren pan gedaan.
Dan eennlaag fijn gehakte mozzarella, champignons, paprika, ui en gehakt. Laag tomatensaus erover en wat geraspte Parmezaan
en op de voorverwarmde Q met die pan, 225 graden en dan voor ongeveer 30/40 minuten.
En dan de conclusie,... ja echt wel heel erg lekker! Niet zoals bij de bekende pizza tenten.
Lekker krokante stevige bodem, lekkere flaky bodem zoals ze in de USA zo mooi kunnen zeggen.
deze gaat bij de favorieten en zeker nog een keer maken.
owh en met zijn 3tjes kregen we de pizza niet op! Maar dat is mooi dan hebben we nog Monday Pizza warmup day
