- Berichten
- 142
Vorige week waren de varkenswangen in kriek een groot succes

Dus waarom geen BCC maar dan ff anders / iets met kersen
ofzo? Je moet wat in deze tijden...
Lang kersverhaal kort:
Een lekker biologisch kip, zoete kersenwijn, kriek, kersenjam, kersenhout en natuurlijk kersen!

Voor de kip een rub gemaakt van:
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel zout
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
125 gr kersen fijn gesneden
Glace om de kip mee af te lakken:
½ fles kriek
125 gr kersen fijn gesneden
2 eetlepels kersenjam
1 eetlepel sojasaus
1 dl tomatenketchup
Alles in een pannetje en opwarmen...
Lekker wat aardappeltjes erbij:
Aardappelen
Tijm
Rozemarijn
Kerriepoeder
Knoflook
Olijfolie
Peper&zout
De kip lekker ingesmeerd met de met de rub, ook onder de huid natuurlijk. Nog wat extra peper en zout erop.
Ipv een blik bier, zoete kersenwijn, 3 x laurierblad en een teen knoflook in de kont van de kip...
Twee stukken kersenhout en de BGE op zo'n 180 graden indirect. Na zo'n 1,5 uur was de kip 76 graden in de filet. Smaakte prima en weer eens iets anders
Goed weekend!


Dus waarom geen BCC maar dan ff anders / iets met kersen


Lang kersverhaal kort:
Een lekker biologisch kip, zoete kersenwijn, kriek, kersenjam, kersenhout en natuurlijk kersen!


Voor de kip een rub gemaakt van:
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel zout
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
125 gr kersen fijn gesneden
Glace om de kip mee af te lakken:
½ fles kriek
125 gr kersen fijn gesneden
2 eetlepels kersenjam
1 eetlepel sojasaus
1 dl tomatenketchup
Alles in een pannetje en opwarmen...
Lekker wat aardappeltjes erbij:
Aardappelen
Tijm
Rozemarijn
Kerriepoeder
Knoflook
Olijfolie
Peper&zout
De kip lekker ingesmeerd met de met de rub, ook onder de huid natuurlijk. Nog wat extra peper en zout erop.
Ipv een blik bier, zoete kersenwijn, 3 x laurierblad en een teen knoflook in de kont van de kip...
Twee stukken kersenhout en de BGE op zo'n 180 graden indirect. Na zo'n 1,5 uur was de kip 76 graden in de filet. Smaakte prima en weer eens iets anders

Goed weekend!