- Berichten
- 3.176
Zo, hierbij weer de aanmelding voor de maandelijkse fotowedstrijd..
Ik kreeg het best benauwd met 2,50 per bord.. wat ga je dan toch maken?
Mijn vriendin zei meteen: "Die lekkere pasta saus van Ottolenghi!"
Deze heb ik hier eerder voorbij laten komen.
En vond ik toen inderdaad erg lekker.. maar dat kan toch nooit?
Even een berekening:
Oef! We redden het NET niet! (2,54) , als ik verse pasta zou kopen!
We moesten (oh wat erg
) dan maar zelf pasta maken..
Wat interessant om te zien hoe veel dat dit scheelt in prijs..
Bovendien is het ook nog hartstikke lekker!
We zijn vandaag begonnen met het maken van het pasta deeg:
200g bloem, 2 eieren, 1 el olijfolie
In de kitchenaid met de deeghaak, laat maar gaan..
Scheelt een hoop spierballen hoor..
Vervolgens weer 750g paddestoelen en 750g uien (mix van rood en wit) in de DO, op de weber.
Toen was het pasta een mooie bal geworden en mocht het gaan rusten:
Zo konden we (terwijl we buiten af en toe roerde) de pastasaus maken. Hierin ging:
En nadat hij aangestaan had, zo:
We konden weer eens kijken bij de weber, en daar ging het erg hard. goed in de gaten houden, al het vocht moet eruit zijn..
Toen het vocht er eenmaal uit gebakken was, mocht de pastasaus erin;
Samen met 650ml water, en een halve thee lepel zout:
Dat mocht weer even lekker inkoken..
Konden wij verder met de pasta, die inmiddels genoeg gerust had en uitgerold mocht worden.
Dat gaat zo, met onze handige pastamachine:
Tot de dunste stand, en daarna gingen we voor Tagliatelle!
Toen het eenmaal gesneden was mocht het drogen aan het droogrekje:
We hadden honger, en het zag er naar uit dat het bijna klaar was..
We gaan de pasta koken..
Wist je dat je verse pasta maar 3 minuten hoeft te koken?
Voelt als der in en der uit:
Het werd tijd om op te scheppen..
Pasta op t bord:
Saus:
En mijn bordje nadat de saus en peterselie erop ging:
En dan de deelnemende foto:
Hoe was het?
Wederom, heerlijk. weer 4 porties ingevroren voor later
Toen ik het met iemand had over deze wedstrijd, zei die "Sommigen moeten er elke dag zo om rekenen of ze het redden, maar dan met gedachte eind van de maand". Wel een besef-momentje wat voor mij deze lollige wedstrijd in een ander daglicht zet. We mogen blij zijn dat wij deze opdracht als een leuke uitdaging zien, we hebben het nog niet zo slecht.
Bedankt @knubbe voor deze enorm leuke opdracht!
Wij hebben er weer heerlijk door gegeten.
Ik kreeg het best benauwd met 2,50 per bord.. wat ga je dan toch maken?
Mijn vriendin zei meteen: "Die lekkere pasta saus van Ottolenghi!"
Deze heb ik hier eerder voorbij laten komen.
En vond ik toen inderdaad erg lekker.. maar dat kan toch nooit?
Even een berekening:
Oef! We redden het NET niet! (2,54) , als ik verse pasta zou kopen!
We moesten (oh wat erg

Wat interessant om te zien hoe veel dat dit scheelt in prijs..
Bovendien is het ook nog hartstikke lekker!
We zijn vandaag begonnen met het maken van het pasta deeg:
200g bloem, 2 eieren, 1 el olijfolie
In de kitchenaid met de deeghaak, laat maar gaan..
Scheelt een hoop spierballen hoor..
Vervolgens weer 750g paddestoelen en 750g uien (mix van rood en wit) in de DO, op de weber.
Toen was het pasta een mooie bal geworden en mocht het gaan rusten:
Zo konden we (terwijl we buiten af en toe roerde) de pastasaus maken. Hierin ging:
- 2,5 eetlepel tomatenpuree
- 1 chilipeper
- 300g tomaat
- 10 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 theelepel gerookt paprika poeder
- 5g chilivlokken
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1 eetlepel kaneelpoeder
En nadat hij aangestaan had, zo:
We konden weer eens kijken bij de weber, en daar ging het erg hard. goed in de gaten houden, al het vocht moet eruit zijn..
Toen het vocht er eenmaal uit gebakken was, mocht de pastasaus erin;
Samen met 650ml water, en een halve thee lepel zout:
Dat mocht weer even lekker inkoken..
Konden wij verder met de pasta, die inmiddels genoeg gerust had en uitgerold mocht worden.
Dat gaat zo, met onze handige pastamachine:
Tot de dunste stand, en daarna gingen we voor Tagliatelle!
Toen het eenmaal gesneden was mocht het drogen aan het droogrekje:
We hadden honger, en het zag er naar uit dat het bijna klaar was..
We gaan de pasta koken..
Wist je dat je verse pasta maar 3 minuten hoeft te koken?
Voelt als der in en der uit:
Het werd tijd om op te scheppen..
Pasta op t bord:
Saus:
En mijn bordje nadat de saus en peterselie erop ging:
En dan de deelnemende foto:
Hoe was het?
Wederom, heerlijk. weer 4 porties ingevroren voor later

Toen ik het met iemand had over deze wedstrijd, zei die "Sommigen moeten er elke dag zo om rekenen of ze het redden, maar dan met gedachte eind van de maand". Wel een besef-momentje wat voor mij deze lollige wedstrijd in een ander daglicht zet. We mogen blij zijn dat wij deze opdracht als een leuke uitdaging zien, we hebben het nog niet zo slecht.
Bedankt @knubbe voor deze enorm leuke opdracht!
Wij hebben er weer heerlijk door gegeten.
Laatst bewerkt: