BasBQ
Beef en Steak

Char Siu van het Spit

 
 

Faxie

Stoker
Berichten
309
Om de nieuwe Bastard en Rotisserie een mooi begin te geven, een lekker recept van Noskos gemaakt. Ik heb wel een 1 ding aangepast:
gele bonensaus hadden ze niet in de supermarkt en Sligro en ik redde het niet om naar de toko te gaan. Na een google opdracht miso gebruikt (had ik wel in huis). Vanmorgen de marinade gemaakt en de procureur er in gelegd.

Hierna op de rotisserie:
20220409_163515.jpg


Hierna geserveerd met appels:

20220409_173437.jpg



Het was heerlijk. @noskos: bedankt voor het delen van dit recept, ga ik zeker vaker maken.
 
Kwijl!
Daar wil ik wel een hap inzetten, en warme appel erbij klinkt ook wel goed.
 
Dat lijkt me erg lekker!

Had je met de appel ook nog iets bijzonders gedaan?
Heb ze laatst gerookt op cederhout, kan ik je aanraden.
 
Dat lijkt me erg lekker!

Had je met de appel ook nog iets bijzonders gedaan?
Heb ze laatst gerookt op cederhout, kan ik je aanraden.
Nee, gewoon plakjes en in skillet gebakken. Ceder ga ik zeker eens proberen.
 
lijkt me erg lekker
heb je nog meer fotos? van het aansnijden of zo en de voorbereidingen?
Dan is het wat makkelijker te volgen
 
lijkt me erg lekker
heb je nog meer fotos? van het aansnijden of zo en de voorbereidingen?
Dan is het wat makkelijker te volgen
Nee. Ik vergeet altijd foto's te maken als ik lekker bezig ben. Naast de Char Sui heb ik ook de kip voor vandaag, een hammetje, een bacon en een porkstrami in de pekel gezet :D.
 
Was de maiden run op mijn nieuwe bastard :D
Verschiet er van dat er zo weinig assen zichtbaar zijn en geen aanslag op je spit/chrome onderdelen.

Hoe heb je dat gedaan? Nooit te oud om bij te leren...
 
Ik heb de kolenmand gevuld en aangestoken met de one-minute-lighter op 2 plaatsen in de lijn onder het spit. Ik had er geen rookhout bij gedaan, dus er is weinig rookaanslag.
Verder werd de Q op temperatuur gehouden door mijn Inkbird Controller. Hier een foto door het pizzaluik
20220409_163505_013.jpg
 
Dat ziet er lekker uit, zo van het spit. Mooie manier om je bastard vies te maken ;)
 
Dat ziet er lekker uit, zo van het spit. Mooie manier om je bastard vies te maken ;)
Heb er gisteren ook nog kip mee gemaakt, dat spit is een echte aanwinst.
 
Dat ziet er goed uit! daar kan je leuk een maaltijd mee aankleden ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan