- Berichten
- 1.543

Hier volgt het simpele maar heerlijke Char Siu recept.
1.4 kg Procureur op stroken van 4.5 x 4.5 cm
8 eetlepels Lee Kum Kee Char Siu saus
2 eetlepels Chinese rijstwijn
2 eetlepels Soyasaus light
2 theelepels gember geraspt incl sap.
Honing

12 uur marineren in de koelkast

In metalen bak plaatsen en daarna afdekken met aluminumfolie. BBQ op 200 graden 1 uur garen


Temperatuur laten zakken naar 120 graden en aluminiumfolie verwijderen. Vlees om de 10 minuten draaien totdat al het vocht op is. Eventueel overtollig vet eerst deels verwijderen van de vloeistof.


Na enkele uren als de vloeistof bijna weg is het vlees rondom insmeren met honing en nog 20 minuten laten staan in de BBQ.
Mooie stukken vlees mooi gekleurd zonder kleurstof. Ps is makkelijk samen te doen met pulled pork, enige nadeel is dat je Pulled Pork nog langer duurt voor ie klaar is

Je kan het recept natuurlijk ook als PDF van mijn website downloaden http://www.green-forest.nl/varkensvlees.html