- Berichten
- 454
Ik heb een nieuwe rolemodel in mijn leven, hij heet @Dennis H =)
Na zijn mooie creatie heb ik ook getracht om char siu te maken.
Helaas, het is mislukt.
Laten we beginnen bij het begin, ik heb alles gevolgd hoe hij het deed.
Ik had geen melasse, maar dat mag de pret niet drukken.
Ik heb Dennis' recept gewoon gevolgd en dat ging goed.
Uit Belgie, had ik ook een mooi stuk Boston Butt gehaald, speciaal om char siu te maken.
Ik neem aan dat de mensjes hier bekend zijn met Harry Soo, een bbq youtuber.
Hij had een vergelijkingsfilmpje gemaakt tussen huisgemaakte char siu marinade en het welbekende Lee Kum Kee.
Let's do this too. =)
Zoals jullie kunnen zien is er een duidelijk kleurverschil, de donkere stukken is de huisgemaakte marinade en de liche komt van het potje.
Het is me helaas niet gelukt om de temperatuur hoog te houden, dus heb ik besloten om low te gaan (150 graden).
Ik heb om de 10/15 minuten gebaste, was wel nodig.
Na pak 'em beet 2 uur was ik er klaar mee.
De vleestemp bleef haken op 66 graden, dus heb ik maar besloten om 1 stuk van de bbq af te halen.
Deze doorgesneden en bekeken en geproefd.
Hij was al gaar, te gaar, uitgedroogd. =(, uiteindelijk alle stukken eraf gehaald.
Smaak was goed, beiden, @Dennis H , misschien net iets te licht to my liking.
@Dennis H , je hebt dope werk uitgevoerd! Chapeau!
Verbeterpunten :
1. Bak water onder het vlees leggen.
2. De sensoren dieper in het vlees steken.
3. Meer marinade maken.
4. Marinade beetje oppimpen.
5. Hogere grilltemp, minder grilltijd?
Volgende keer beter.
Na zijn mooie creatie heb ik ook getracht om char siu te maken.
Helaas, het is mislukt.
Laten we beginnen bij het begin, ik heb alles gevolgd hoe hij het deed.
Ik had geen melasse, maar dat mag de pret niet drukken.
Ik heb Dennis' recept gewoon gevolgd en dat ging goed.
Uit Belgie, had ik ook een mooi stuk Boston Butt gehaald, speciaal om char siu te maken.
Ik neem aan dat de mensjes hier bekend zijn met Harry Soo, een bbq youtuber.
Hij had een vergelijkingsfilmpje gemaakt tussen huisgemaakte char siu marinade en het welbekende Lee Kum Kee.
Let's do this too. =)
Zoals jullie kunnen zien is er een duidelijk kleurverschil, de donkere stukken is de huisgemaakte marinade en de liche komt van het potje.
Het is me helaas niet gelukt om de temperatuur hoog te houden, dus heb ik besloten om low te gaan (150 graden).
Ik heb om de 10/15 minuten gebaste, was wel nodig.
Na pak 'em beet 2 uur was ik er klaar mee.
De vleestemp bleef haken op 66 graden, dus heb ik maar besloten om 1 stuk van de bbq af te halen.
Deze doorgesneden en bekeken en geproefd.
Hij was al gaar, te gaar, uitgedroogd. =(, uiteindelijk alle stukken eraf gehaald.
Smaak was goed, beiden, @Dennis H , misschien net iets te licht to my liking.
@Dennis H , je hebt dope werk uitgevoerd! Chapeau!
Verbeterpunten :
1. Bak water onder het vlees leggen.
2. De sensoren dieper in het vlees steken.
3. Meer marinade maken.
4. Marinade beetje oppimpen.
5. Hogere grilltemp, minder grilltijd?
Volgende keer beter.