BasBQ
Beef en Steak

Char Siu

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.845
Na eerder afgelopen week een mooi stuk procureur voor rollade te hebben gebruikt, was het plan om van de rest char siu te maken.
fd2c437bb5d11df824b20fd34aea800b.jpg


Zo gezegd het recept van Sander opgezocht: https://www.bbqgenootschap.nl/index.php?threads/19129/

En de lol begint natuurlijk al bij de toko. Nam Yue blijken ze daar niet te kennen, maar gelukkig gefermenteerde sojabonen in 25 soorten wel.
Ps. De ketjap had ik automatisch klaar gezet, maar hoort er natuurlijk niet bij.
e37120ff420799699bfcf120464d8d51.jpg


Alles lekker marineren.
2913f66d864702163e8a6de16a668d58.jpg


2 dagen later (1 dag was de planning).
Tijd voor de Q.
8b784f8c35fb6f09114ace02062ee52f.jpg


Ik heb gewoon het recept van Sander aangehouden. Iets korter dacht ik. 45 min op 180-200 graden en tussendoor lakken.
e18b5bfd767a3286924df223216a4086.gif

468f1b6585a2623d662301800ae889a4.jpg
7f55bcdc3778a52eeefbe1db9f0677ae.jpg
ad914011b4ed89b4094dfb1ce673b2a6.jpg
2a879df7221d93d1d6f68c2ac5069747.jpg


En wat eten we er dan bij?
Heerlijke bami .
036f8ff598d3fde5c958c64f9d3dd5fb.jpg
d75135211b6f70576e34a0542df5ca72.jpg


Dit was echt super. Makkelijk en lekker.
Ga ik zeker vaker maken.
 
Dat ziet er heerlijk uit.
 
Dat ziet er al weer zeer lekker uit. Rode randje netjes.
Had ik graag een stukje van willen proeven. 😋
Vraag, ik heb hem van een stukken (500gr/st) met een kern temp van 70C gemaakt. Welke kerntemp heb jij aangehouden.?
 
jaaaaaa
lekker. dit is zooo lekker.
ziet er allemaal goed uit zeg. goed gelukt.

op die laatste foto is de verhouding bami-vlees duidelijk in het voordeel van het vlees. 😂 mooi bordje 💪
 
Dat ziet er al weer zeer lekker uit. Rode randje netjes.
Had ik graag een stukje van willen proeven.
Vraag, ik heb hem van een stukken (500gr/st) met een kern temp van 70C gemaakt. Welke kerntemp heb jij aangehouden.?
Ik heb niet naar de kern gekeken. Het zag en voelde er gaar uit =old school
 
jaaaaaa
lekker. dit is zooo lekker.
ziet er allemaal goed uit zeg. goed gelukt.

op die laatste foto is de verhouding bami-vlees duidelijk in het voordeel van het vlees. mooi bordje
Dat valt eigenlijk reuze mee, nog geen 150 gram denk ik
 
jaaaaaa
lekker. dit is zooo lekker.
ziet er allemaal goed uit zeg. goed gelukt.

op die laatste foto is de verhouding bami-vlees duidelijk in het voordeel van het vlees. mooi bordje
Dat valt eigenlijk reuze mee, nog geen 150 gram denk ik
 
Heerlijk zeg. Gaat op het to-q lijstje
 
Dat ziet er echt onwijs lekker uit. Deze gaat op mijn lijstje!
 
Lekker maaltje broer. Je weet dat ik daar gevoelig voor ben Hey
Dit staat al te lang op m’n lijstje. Moet echt eens gemaakt worden top gewoon
 
Lekker maaltje zo geworden en de marinade heeft een dag extra kunnen intrekken 🤤
 
Ziet er geweldig uit! Ook op mijn lijstje, hoewel lijstje... LIJST! 😂
 
Het is een heerlijke maaltijd geworden Remco(y) deze marinade gebruiken wij vaak voor spare ribs echt fantastisch:love: de volgende keer moet je ook de Yangzhou rijst maken die past er perfect bij😜
 
Het is een heerlijke maaltijd geworden Remco(y) deze marinade gebruiken wij vaak voor spare ribs echt fantastisch:love: de volgende keer moet je ook de Yangzhou rijst maken die past er perfect bij
Mmm dat moet ik de garnalen, ham en ei er al uit laten voor mijn vrouw. Ben bang dat er dan weinig van over blijft.....
 
Dit recept heb ik jaren geleden in de oven gemaakt. Was echt top, snel weer eens maken.
Ik kon in eerste instantie de rode gefermenteerde tofu ook niet vinden maar kwam een website tegen met allerlei aziatische vertalingen en heb die pagina maar aan de vrouw bij de toko laten zien. Bleek dat ze het wel hadden (y)
Het is een raar goedje maar geeft de smaak wel wat extra's
 
Mmm dat moet ik de garnalen, ham en ei er al uit laten voor mijn vrouw. Ben bang dat er dan weinig van over blijft.....
HAHAHA nee dan blijft er weinig over inderdaad!
 
Dat ziet er overheerlijk uit. Heb nog een stuk procureur liggen...en nu weet ik ook wat we er mee gaan doen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan