Beef en Steak

Char Siu, of gewoon procureur in zoet zure saus....

 
 
 

vogels

Pitmaster
Berichten
865
Gisteren maar eens begonnen aan een recept wat al (te)lang op mijn todo stond. Punt was dat ik niet vaak bij een toko kom aangezien ik er niet een om de hoek heb zitten.

maar afgelopen week was het zover en kon ik beginnen aan het volgende recept:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/procureur-in-zoetzure-saus/

Dus eergisteren even langs de slager gegaan voor een stukje varkensnek van 1Kg, en deze gisteren in de marinade gezet:
DSC_0057_20150406_214452_zpsufzszm9u.jpg


DSC_0058_20150406_214512_zpsocgqtiny.jpg


DSC_0059_20150406_214530_zpsub740jwc.jpg


Na een 28 uur in de marinade is hij vanavond op de BBQ beland:

DSC_0062_20150406_214618_zpsli5uki1j.jpg


Eerst even direct om dicht te schroeien:

DSC_0064_20150406_214653_zpsimhdeiyv.jpg


Daarna zo'n 50 minuten op 190 graden (kreeg hem niet lager met mijn nieuwe Terlanco briketten:

DSC_0066_20150406_214811_zpsweof8032.jpg


Bij kerntemperatuur van 72graden heb ik hem van de BBQ gehaald en ingepakt zodat ik de Bami klaar kon maken.
Na 10 minuten aangesneden:

DSC_0068_20150406_214838_zpspt1mupvn.jpg


De rode kleur is niet zover doorgetrokken als ik had gehoopt, wellicht de volgende keer iets langer marineren, maar de smaak is echt uitstekend.
Het vlees is heel mals en sappig en het heeft dat lekkere harde korstje.

Op het bordje met de Bami en de zoet/zure sous (die trouwens ook uitstekend smaakte):

DSC_0070_20150406_214918_zpsgfdjrxmq.jpg




 
Oow yummie, ook maar weer eens snel maken hier :D
 
Om de rode kleur verder in te laten trekken kun je er de volgende keer gaten in prikken.
Hoe dan ook, lekker bordje eten hoor!
 
Lekker
 
ik hou er van  :)
 
Ziet er goed uit
 
Ja die is lekker die staat hier ook regelmatig op het menu. Ik doe tegenwoordig vaak een dubbele portie maken en dan gelijk een portie in de vacuum.
Verder Domi +1 en royaal de tijd nemen.
 
Mooi resultaat en bedankt voor het delen. Deze staat inmiddels op mijn todo lijst. Lijkt me verschrikkelijk lekker
 
Moet je die glazen snijplank niet eens een keer uit je handen laten vallen? Funest voor je messen zo'n plank.

Ik heb dit eens gemaakt met buikspek. Daar had ik speklapjes van gesneden en dan in de marinade, misschien zelfs wel naar een recept van noskos. Geeft een heerlijk resultaat.
 
Dominique zei:
Om de rode kleur verder in te laten trekken kun je er de volgende keer gaten in prikken.
Hoe dan ook, lekker bordje eten hoor!

Had hem eerst met de vork voorzien van vele gaatjes, daarna ook nog met een mesje om de 5cm, dus dacht dat dat wel goed zat..  :P

Lowietje72 zei:
Moet je die glazen snijplank niet eens een keer uit je handen laten vallen? Funest voor je messen zo'n plank.

Die plank gebruik ik meestal alleen voor het rauwe vlees, helaas zat de rest deze keer in de vaatwasser..
 
Terug
Bovenaan Onderaan