- Berichten
- 771
Zo, na lang op mijn to do te hebben gestaan, heb ik vandaag de char siu volgens het recept van @Sander72 gemaakt: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/char-siu-en-yangzhou-fried-rice.19129/
Dit kostte me afgelopen zaterdag een uitje naar de amazing oriental, helaas hebben wij dichterbij geen toko.
Gisteren de marinade klaargemaakt met een hele rits aan ingrediënten:
De witte peper vervangen door "4 seizoenen peper", en ik gok dat het iets meer dan een halve theelepel gember en Laos wortel was.
Om vervolgens de lappen procureur, welke ik een tijdje terug in de diepvries had bewaard voor dit moment, lekker laten poedelen.
Vanavond met de resterende sneeuw in mijn tuin de Weber warmgestookt, gemikt op een 180 graden dome:
Lapjes erop, en af en toe draaien en inkwasten met wat honing gember glaze:
Na een 45 minuten was het smullen! We hadden binnen een interpretatie op nasi klaargemaakt, niet echt op smaak om te voorkomen dat de smaken zouden botsen met de char siu:
Ikzelf had er een verrassend biertje bij, mijn vriendin een lekker soepel wijntje, het is immers carnaval, je zou het bijna vergeten!
Even ietsje dichterbij:
Al met al zeer smakelijk
Ik heb dus, zoals te zien, geen rode kleurvloeistof toegevoegd, ik zie gewoonweg het nut er niet van in.
Dit kostte me afgelopen zaterdag een uitje naar de amazing oriental, helaas hebben wij dichterbij geen toko.
Gisteren de marinade klaargemaakt met een hele rits aan ingrediënten:
De witte peper vervangen door "4 seizoenen peper", en ik gok dat het iets meer dan een halve theelepel gember en Laos wortel was.
Om vervolgens de lappen procureur, welke ik een tijdje terug in de diepvries had bewaard voor dit moment, lekker laten poedelen.
Vanavond met de resterende sneeuw in mijn tuin de Weber warmgestookt, gemikt op een 180 graden dome:
Lapjes erop, en af en toe draaien en inkwasten met wat honing gember glaze:
Na een 45 minuten was het smullen! We hadden binnen een interpretatie op nasi klaargemaakt, niet echt op smaak om te voorkomen dat de smaken zouden botsen met de char siu:
Ikzelf had er een verrassend biertje bij, mijn vriendin een lekker soepel wijntje, het is immers carnaval, je zou het bijna vergeten!
Even ietsje dichterbij:
Al met al zeer smakelijk

Ik heb dus, zoals te zien, geen rode kleurvloeistof toegevoegd, ik zie gewoonweg het nut er niet van in.