- Berichten
- 1.672
Al meerdere keren heb ik dit gemaakt. Een recept van Gordon Ramsay. Je maakt het eigenlijk af in de oven, maar hey dat kan anders.
Voor 4 tot 6 persone gaat GR uit van een kilo varkensbuik, nu had ik nog een stukje van 800 gram en we waren vandaag maar met z'n drietjes.
Eerst de rub gemaakt.
- 2 steranijs
- 1 tl grof zout
- 1 tl peperkorrels
- 1 tl kaneel
- 1 tl vijfkruidenpoeder
In een koffiemolen de ingredi?nten tot een poeder malen en het vlees hiermee inwrijven.
Daarna het vlees strak en luchtdicht in plasticfolie verpakken.
Vervolgens gaat het in een pan water van rond de 80 graden celcius voor een uur of 3.
In de tussentijd maak je de marinade/glaze:
- 1 el fijgehakte knoflook
- 1 el fijngehakte gember
- 2 el hoisinsaus
- 1 el oestersaus
- 1 el honing
- 2 el ketchup
- 1 el rijstwijn
Deze ingredi?nten mengen en als na 3 uur het vlees uit de pan komt smeer je de helft van de glaze op het vlees.
Na deze stap gooit GR het buikspek op de zwoerdkant in een matig hete pan voor 20-25 minuten, maar dat doen wij dus niet.
Ik doe nu het vlees 5 minuten op de zwoerdkant boven directe hitte en daarna 20 tot 30 minuten indirect op de vleeskant of totdat de glaze een beetje gebrand is. Halverwege nog een keer met de andere helft van de glaze moppen.
Vandaag hadden we er in ganzenvet gebakken aardappeltjes en in wijn gesmoorde prei met tomaatjes en cr?me fraiche bij.
Voor 4 tot 6 persone gaat GR uit van een kilo varkensbuik, nu had ik nog een stukje van 800 gram en we waren vandaag maar met z'n drietjes.
Eerst de rub gemaakt.
- 2 steranijs
- 1 tl grof zout
- 1 tl peperkorrels
- 1 tl kaneel
- 1 tl vijfkruidenpoeder
In een koffiemolen de ingredi?nten tot een poeder malen en het vlees hiermee inwrijven.


Daarna het vlees strak en luchtdicht in plasticfolie verpakken.

Vervolgens gaat het in een pan water van rond de 80 graden celcius voor een uur of 3.

In de tussentijd maak je de marinade/glaze:
- 1 el fijgehakte knoflook
- 1 el fijngehakte gember
- 2 el hoisinsaus
- 1 el oestersaus
- 1 el honing
- 2 el ketchup
- 1 el rijstwijn
Deze ingredi?nten mengen en als na 3 uur het vlees uit de pan komt smeer je de helft van de glaze op het vlees.


Na deze stap gooit GR het buikspek op de zwoerdkant in een matig hete pan voor 20-25 minuten, maar dat doen wij dus niet.
Ik doe nu het vlees 5 minuten op de zwoerdkant boven directe hitte en daarna 20 tot 30 minuten indirect op de vleeskant of totdat de glaze een beetje gebrand is. Halverwege nog een keer met de andere helft van de glaze moppen.

Vandaag hadden we er in ganzenvet gebakken aardappeltjes en in wijn gesmoorde prei met tomaatjes en cr?me fraiche bij.
