Ik hou er van om met lokale producten te koken. Dit keer met lokale rijst (uit Pego, Spanje, 15 minuten van mij vandaan) een risotto gemaakt. ondanks dat het het spaanse rijstsoort is (dat in 1970 bijna verdween vanwege goedkope rijst in de supermarkt) gaan wij er een risotto van maken.
even genieten van het uitzicht over de rijstvelden voor dat wij gaan beginnen met koken.
In pego worden 2 rijstsoorten verbouwd. de bomba (veelzijdige rijst) en de bombon (wordt nergens anders in de wereld verbouwd dan in Pego) maar minder veelzijdig)
Bereidingswijze is eigenlijk het zelfde als een normale risotto maar dan de bbq.
Natuurlijk genieten wij ervan met een lekker biertje. Smakelijk.
even genieten van het uitzicht over de rijstvelden voor dat wij gaan beginnen met koken.
In pego worden 2 rijstsoorten verbouwd. de bomba (veelzijdige rijst) en de bombon (wordt nergens anders in de wereld verbouwd dan in Pego) maar minder veelzijdig)
Bereidingswijze is eigenlijk het zelfde als een normale risotto maar dan de bbq.
Natuurlijk genieten wij ervan met een lekker biertje. Smakelijk.
Laatst bewerkt: