BasBQ
Beef en Steak

Champignon risotto (met lokale rijst)

illsn-z

Tondelzoeker
Berichten
10
Ik hou er van om met lokale producten te koken. Dit keer met lokale rijst (uit Pego, Spanje, 15 minuten van mij vandaan) een risotto gemaakt. ondanks dat het het spaanse rijstsoort is (dat in 1970 bijna verdween vanwege goedkope rijst in de supermarkt) gaan wij er een risotto van maken.

IMG20220711082817.jpg


even genieten van het uitzicht over de rijstvelden voor dat wij gaan beginnen met koken.

IMG20221226131836.jpg


In pego worden 2 rijstsoorten verbouwd. de bomba (veelzijdige rijst) en de bombon (wordt nergens anders in de wereld verbouwd dan in Pego) maar minder veelzijdig)

IMG20221228164728.jpg


Bereidingswijze is eigenlijk het zelfde als een normale risotto maar dan de bbq.

IMG20221228172040.jpg


Natuurlijk genieten wij ervan met een lekker biertje. Smakelijk.
 
Laatst bewerkt:
Oh, risotto is zo ontzettend lekker.

Is dat een beetje te doen op het vuur van een bbq?

Die is (zeker zonder deksel) niet zo constant te houden als je gasfornuis.
 
Dat ziet er heerlijk uit. Leuk verhaal over de rijst.
 
Zeker een heel mooi uitzicht. Heb je nog iets toegevoegd als smaakmaker of gewoon puur?
 
Oh, risotto is zo ontzettend lekker.

Is dat een beetje te doen op het vuur van een bbq?

Die is (zeker zonder deksel) niet zo constant te houden als je gasfornuis.
Ik heb het nu al meerdere keren gemaakt. Ik maak hem in een kamado, maar is wel goed opletten dat het niet uitdroogd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan