- Berichten
- 6.775

1 kg speklapjes doormidden gesneden
2 lente-ui heel fijn gesneden
2 knoflook ( ik had een grote chinese bol, dus 1) geperst
3 EL Rijstwijn
3 EL hoisinsauce
2 EL oestersauce
6 EL sojasauce
1 TL sesamolie
50 gram suiker
Zout
( eventueel rode kleurstof, maar ik ben al druk genoeg)
Honing


Maak een marinade van de lente-ui, knoflook, rijstwijn, hoisin, oester en sojasauce, sesamolie en de suiker. ( en eventueel de rode kleurstof) leg daar de doorgesneden speklapjes in voor een nacht.
Q klaarmaken op 225?, bak water onder het rooster. Vlees erop voor 20 minuten. Besmeer de speklapjes na 20 minuten met honing aan beide kanten, en nogmaals 10 minuten roosteren. Besmeer ze nogmaals met honing en doe ze nog een minuut of 5 a10 minuten. Hou goed in de gaten dat ze niet verbranden met de honing.

Lekker met gebakken rijst en wortelsalade
