Vanavond voor het eerst eens met een cederplank gerommeld. Ik vond het nog best lastig, er zijn nogal wat recepten te vinden. Mijn ervaring was dat je de cedersmaak pas goed proeft als je de plank direct boven de kolen legt.
We hadden twee coquilles, wat kokkels, een stuk kabeljauwhaas en een forel. De kabeljauw staat helaas niet op de foto. Nadat we die nog even op de plank direct b boven de kolen hadden gedaan was dat de winnaar qua smaak.
De coquilles zou ik niet meer zo maken, ook al was de garing perfect. In een pan met loeihete boter vind ik lekkerder. De kokkels waren machtig mooi. Vers, zee-ig, man wat puur.
De forel heb ik op de plank direct boven de kolen gedaan, nadat we hem even zonder plank direct aangezet hadden. Net een tikje overcedarsmoked.
Al met al een leerzame avond. Volgende keer een grote moot zeeduivel denk ik.
We hadden twee coquilles, wat kokkels, een stuk kabeljauwhaas en een forel. De kabeljauw staat helaas niet op de foto. Nadat we die nog even op de plank direct b boven de kolen hadden gedaan was dat de winnaar qua smaak.
De coquilles zou ik niet meer zo maken, ook al was de garing perfect. In een pan met loeihete boter vind ik lekkerder. De kokkels waren machtig mooi. Vers, zee-ig, man wat puur.

De forel heb ik op de plank direct boven de kolen gedaan, nadat we hem even zonder plank direct aangezet hadden. Net een tikje overcedarsmoked.

Al met al een leerzame avond. Volgende keer een grote moot zeeduivel denk ik.