BasBQ
Beef en Steak

ceder hout: geur vs smaakoverdracht

Job7777

Sprokkelaar
Berichten
41
Goedemiddag,
Iedereen is wel bekend met de geur van ceder hout en het lekkere smaakje dat het kan toevoegen aan bijvoorbeeld zalm.
Nu heb ik laatst plankjes gekregen die geen enkele geur meer afgaven, en ik vroeg me af of het lekkere smaakje er dan ook niet of nauwelijks is.

Ik kan me zo voorstellen dat in de geur en smaak in de verloop van tijd zal afnemen.
Oftewel, versgezaagd cederhout geeft meer smaak af dan hout wat langer ligt.

Ik hoop natuurlijk dat ik er helemaal naast zit, heeft iemand hier ervaring mee?
 
Weet je zeker dat het wel Cederhout is? :-?
Wij hebben al h??l lang cederhouten plankjes in de kleding kast liggen (oud Hollands recept tegen motten :D)
en als ik die even tegen elkaar wrijf ruiken ze nog steeds goed.
Ik mag ze helaas niet in de Q stoken :D
 
Bij schoenspanners kan je ze altijd licht schuren, dan komt de geur weer terug. Kan je ook met de plankjes proberen natuurlijk, met heel fijn schuurpapier, daarna wel stofvrij maken
 
Hop, de fik erin :D
 
En zo is dat. :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan