- Berichten
- 195
Afgelopen weekend eens met het nieuw vergaarde cast-iron aan de slag geweest.
2 Tosti-ijzers en een nieuwe skillet (niet op de foto, de DO pan had ik al langer)
Besloten wat voor lunch te doen, namelijk de fiery monti-cristo sandwich uit het WinterBBQ boek van Smokey Goodness.
Daarnaast voor de kinders wat normale tosti's uit de skillet.
Vol goede moed aan de slag, na eerst even wat kipfilet gerook te hebben, de BBQ van de deksel ontdaan en op de kolen wat korte stammetjes beuken gelegd voor een open vuurtje.
Tosti-ijzers ingekwast met arachide olie, belegde boterhammen dor het beslag, in de ijzers en op / bij het vuur ermee.
Helaas alles volledig aangekoekt ...
Niet verbrand, en de smaak was ook keurig, maar de broodjes zelf zaten volledig vast aan de ijzers en kwamen slechts met veel moeite los.
In de skillet gingen de normale tosti's prima. Had ik de tosti-ijzers toch meer moeten invetten?
2 Tosti-ijzers en een nieuwe skillet (niet op de foto, de DO pan had ik al langer)

Besloten wat voor lunch te doen, namelijk de fiery monti-cristo sandwich uit het WinterBBQ boek van Smokey Goodness.
Daarnaast voor de kinders wat normale tosti's uit de skillet.
Vol goede moed aan de slag, na eerst even wat kipfilet gerook te hebben, de BBQ van de deksel ontdaan en op de kolen wat korte stammetjes beuken gelegd voor een open vuurtje.
Tosti-ijzers ingekwast met arachide olie, belegde boterhammen dor het beslag, in de ijzers en op / bij het vuur ermee.

Helaas alles volledig aangekoekt ...

Niet verbrand, en de smaak was ook keurig, maar de broodjes zelf zaten volledig vast aan de ijzers en kwamen slechts met veel moeite los.
In de skillet gingen de normale tosti's prima. Had ik de tosti-ijzers toch meer moeten invetten?