- Berichten
- 10.064
Hoi bbq vrienden.
Aangezien ik dit weekend jarig ben verwachten de gasten die komen gaan natuurlijk iets van de bbq.
Dit jaar onder andere gekozen om een taart van de bbq te toveren. Een lactose vrije variant om een enkele gast ook hiervan te kunnen laten genieten.
De ingredi?nten
4 grote fris zure appels, geschild (bijvoorbeeld goudreinetten)
50 gr walnoten, grof gehakt
3 tl kaneel
8 sneetjes ciabatta, geroosterd
1 sinaasappel
3 eieren
70 gr suiker
1 theelepel vanille stof
130 ml olijfolie
120 gr bloem
1 eetlepel bakpoeder
Poedersuiker
Bereiden
Schil en snijd de appels in kleine stukjes. Uiteraard zonder het klokhuis.
Hak en meng de walnoten en 2 theelepels kaneel door de appel.
Maal het geroosterde brood in de keukenmachine tot kruimels.
Was de sinaasappel en rasp de schil.
Klop in een oom de eieren, suiker en het vanille aroma 3 minuten. Voeg al kloppend beetje bij beetje de olie toe.
Meng de rest van de kaneel, broodkruimels, bloem, bakpoeder en de rasp in een andere kom.
Spatel het nu rustig door het ei mengsel.
Schep de helft van het beslag in de springvorm. Verdeel de appel en walnoten en de rest van het beslag erover.
Zorg dat je bbq 160 tot 180 graden Is.
Bak de appeltaart in ca 1 uur goudbruin en gaar.
Laat 30 minuten afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Hieronder de foto's.
Eet smakelijk en bedankt voor het kijken.
Rick
Aangezien ik dit weekend jarig ben verwachten de gasten die komen gaan natuurlijk iets van de bbq.
Dit jaar onder andere gekozen om een taart van de bbq te toveren. Een lactose vrije variant om een enkele gast ook hiervan te kunnen laten genieten.
De ingredi?nten
4 grote fris zure appels, geschild (bijvoorbeeld goudreinetten)
50 gr walnoten, grof gehakt
3 tl kaneel
8 sneetjes ciabatta, geroosterd
1 sinaasappel
3 eieren
70 gr suiker
1 theelepel vanille stof
130 ml olijfolie
120 gr bloem
1 eetlepel bakpoeder
Poedersuiker
Bereiden
Schil en snijd de appels in kleine stukjes. Uiteraard zonder het klokhuis.
Hak en meng de walnoten en 2 theelepels kaneel door de appel.
Maal het geroosterde brood in de keukenmachine tot kruimels.
Was de sinaasappel en rasp de schil.
Klop in een oom de eieren, suiker en het vanille aroma 3 minuten. Voeg al kloppend beetje bij beetje de olie toe.
Meng de rest van de kaneel, broodkruimels, bloem, bakpoeder en de rasp in een andere kom.
Spatel het nu rustig door het ei mengsel.
Schep de helft van het beslag in de springvorm. Verdeel de appel en walnoten en de rest van het beslag erover.
Zorg dat je bbq 160 tot 180 graden Is.
Bak de appeltaart in ca 1 uur goudbruin en gaar.
Laat 30 minuten afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Hieronder de foto's.
Eet smakelijk en bedankt voor het kijken.
Rick