- Berichten
- 5.285
Ik had hier onlangs gelezen dat butternuts (flespompoenen) zeer lekker zouden zijn. Kwam ik ze toevallig vorig weekend in de winkel tegen en dus was het vandaag de beurt aan de 2 heren
Eerst doormidden en uitgehold. Dan gemengd gehakt genomen en daar kruiden, ei, melk en een deel van het uitgeholde pompoen mooi door mekaar gemengd en ze dus gevuld. Ze krijgen dan de mooie vorm van een 'piemel'
Dit op de KJ indirect aan 180° laten garen en regelmatig prikken. Deze keer heel veel moeite om hem stabiel te krijgen. Had in Hete Kolen gelezen dat onderaan een dikke vinger open en bovenaan helemaal rond de 200° moet zitten, maar dat lukte niet. Heb onderaan en bovenaan flink moeten open zetten om aan die 180° te geraken en continu moeten bijregelen. Dus nog wel wat werk aan. Voordeel was wel dat hij bovenaan een stukje open stond en ik 2 sateprikkers aan mekaar had geplakt en dus zonder de dome te openen kon prikken. En dat duurde maar voordat hij zacht werd en het gehakt begon al wat zwarter te worden.
DUS.... ik vreesde wat voor het resultaat. Maar eens de butternut boterzacht, ze eraf gehaald en tot de conclusie gekomen dat ik de feta vergeten was
Normaal 15 min voordat hij klaar is nog wat feta over kruimelen, maar niet gebeurt. Dus de feta met wat provençaalse kruiden er maar naast gegeten.
Maar de vrees was niet nodig. Dat was heerlijk. Zelfs mijn vrouw zei ineens: 'Dat is al één van de betere dingen die je gemaakt hebt op de kamado'. En zij is al een moeilijke eter. Onze zoon eet altijd met zijn ogen en dat was dus een ramp. Hij eet pompoenlasagne en is zot van pompoensoep, maar dit zag hij niet zitten. Heb dan het gehakt gesneden en tussen een sandwich gedaan, maar na 2 happen vond hij het ook al niets omdat er pompoen in het gehakt zat (dat je nauwelijks proefde).
Mijn vrouw verwacht dat ik nu eens wat meer met de butternut ga doen.
Ik had er bang van, maar toch een mooie run geweest. Het zijn niet moeders mooiste foto's, maar wil ze ook niet voor mij alleen houden

Eerst doormidden en uitgehold. Dan gemengd gehakt genomen en daar kruiden, ei, melk en een deel van het uitgeholde pompoen mooi door mekaar gemengd en ze dus gevuld. Ze krijgen dan de mooie vorm van een 'piemel'

Dit op de KJ indirect aan 180° laten garen en regelmatig prikken. Deze keer heel veel moeite om hem stabiel te krijgen. Had in Hete Kolen gelezen dat onderaan een dikke vinger open en bovenaan helemaal rond de 200° moet zitten, maar dat lukte niet. Heb onderaan en bovenaan flink moeten open zetten om aan die 180° te geraken en continu moeten bijregelen. Dus nog wel wat werk aan. Voordeel was wel dat hij bovenaan een stukje open stond en ik 2 sateprikkers aan mekaar had geplakt en dus zonder de dome te openen kon prikken. En dat duurde maar voordat hij zacht werd en het gehakt begon al wat zwarter te worden.
DUS.... ik vreesde wat voor het resultaat. Maar eens de butternut boterzacht, ze eraf gehaald en tot de conclusie gekomen dat ik de feta vergeten was

Maar de vrees was niet nodig. Dat was heerlijk. Zelfs mijn vrouw zei ineens: 'Dat is al één van de betere dingen die je gemaakt hebt op de kamado'. En zij is al een moeilijke eter. Onze zoon eet altijd met zijn ogen en dat was dus een ramp. Hij eet pompoenlasagne en is zot van pompoensoep, maar dit zag hij niet zitten. Heb dan het gehakt gesneden en tussen een sandwich gedaan, maar na 2 happen vond hij het ook al niets omdat er pompoen in het gehakt zat (dat je nauwelijks proefde).
Mijn vrouw verwacht dat ik nu eens wat meer met de butternut ga doen.
Ik had er bang van, maar toch een mooie run geweest. Het zijn niet moeders mooiste foto's, maar wil ze ook niet voor mij alleen houden
