Vanmiddag even een experimentje gedaan: fricandeau met Bad Byrons Butt Rub.
Fricandeau gerubt met butt rub op de Q met een pakketje appelhout snippers. Omdat dit dit geen low en slow vlees is wilde ik de dome temp op ongeveer 180C hebben en was bang dat de houtsnippers te snel zouden verbranden als ik ze rechtstreeks op de briketten zou gooien.
Na 50 minuten was de interne temperatuur 68C, dus mocht hij er af.
Van dichtbij.
Na een uurtje rusten en afkoelen. Persoonlijk hou ik niet van rosé varkensvlees dus voor mij is dit de perfecte mate van garing.
De smaak was uitstekend maar de rooksmaak viel wel wat weg tegen het pittige van de rub. Het vlees was lekker mals en sappig. We hebben hier aardappel gratin en haricoverts bij gegeten.
Tip van Flip: gebruik voortaan minder rub.
Fricandeau gerubt met butt rub op de Q met een pakketje appelhout snippers. Omdat dit dit geen low en slow vlees is wilde ik de dome temp op ongeveer 180C hebben en was bang dat de houtsnippers te snel zouden verbranden als ik ze rechtstreeks op de briketten zou gooien.

Na 50 minuten was de interne temperatuur 68C, dus mocht hij er af.

Van dichtbij.

Na een uurtje rusten en afkoelen. Persoonlijk hou ik niet van rosé varkensvlees dus voor mij is dit de perfecte mate van garing.

De smaak was uitstekend maar de rooksmaak viel wel wat weg tegen het pittige van de rub. Het vlees was lekker mals en sappig. We hebben hier aardappel gratin en haricoverts bij gegeten.
Tip van Flip: gebruik voortaan minder rub.
