BasBQ
Beef en Steak

Butcher paper

Praetor87

Vuurmaker
Berichten
66
In Texas doen ze de brisket in butcher paper ipv alu folie, zie ook de filmpjes van Aaron franklin. Dat lijkt me wel wat om te proberen, maar blijkt lastig te vinden. Ik vindt de voordelen ook wel aantrekkelijk, inpakken, maar toch een goede bark.
http://texasbbqposse.blogspot.nl/2010/12/butcher-paper-wrapped-brisket-posse.html


Als ik zie waar het in Nederland voor gebruikt wordt dan zit ik toch sterk te twijfelen of het, het zelfde is. Daarnaast zegt Aaron Franklin weer dat je geen waxedpaper moet gebruiken, maar normale kraftpaper.

http://www.wisegeek.com/what-is-butcher-paper.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Butcher_paper

Kraftpaper of oliepapier kan ik vinden

Oliepapier - Onbewerkt kraftpapier neemt vocht en vet op, waardoor het papier inboet aan sterkte. Daarom is oliepapier ontwikkeld. Het papier is ge?mpregneerd met zuivere paraffine. Dit zorgt voor waterafstotende en vetwerende eigenschappen. Oliepapier wordt gebruikt om exportkisten te bekleden ter voorkoming van condensvorming op de producten in de kist. Oliepapier is zeer geschikt voor het verpakken van vette onderdelen, gereedschap, tandwielen, kettingen, kogellagers etc. Oliepapier zorgt ervoor dat producten die vet moeten blijven ook vet blijven. Zo wordt bijvoorbeeld roestvorming op metalen voorwerpen voorkomen.

http://www.paardekooper.nl/industrie/folie_karton_en_papier/papier/natronkraft

http://www.pacoverpakkingen.nl/product.article.html/Natronkraft-11/

http://bqstore.be/nl/canson-kraftpapier-ft-68-x-300-cm-bruin.html

Wat zijn jullie meningen?
 
Als ik hem in aluminiumfolie inpak heb ik ook een prima bark. Butcherpaper kom ik wel eens tegen bij de Engelse winkel in Brussel.
 
Van wikipedia;

Paraffine wordt uit aardoliedestillaten en -residu's bereid, door deze in selectieve oplosmiddelen op te lossen, sterk af te koelen en de paraffine af te filtreren. De verkregen, nog olie bevattende paraffine wordt ontolied door zweten of door uitlogen met een oplosmiddel en centrifugeren. De raffinage van paraffine geschiedt met behulp van bleekaarde. Meestal gaat hier een voorbehandeling met geconcentreerd of rokend zwavelzuur aan vooraf.

Ik zou dit niet in de buurt van m'n eten laten komen, laat staan dat ik het mee zou verwarmen.
 
Even offtopic. Nosmo, wist je dat de glanslaag om de M&M's ook een aardolie produkt is? Ik heb op mijn werk, een raffinaderij, ooit eens een presentatie gehad van wat men zoal van aardolie maakt, je staat er verbaast van. Vaseline is ook een aardolie produkt. En dat wordt ook overal opgesmeerd. Dus ik zou maar niet te druk maken over dat papier. Hoewel de vraag of het bij verwarming goed blijft legitiem is.

Ontopic. Is bakpapier geen optie?
 
Ik durf zelfs te stellen dat een zeer groot deel van de hedendaagse spullen die wij om ons heen zien, ergens m.b.v. aardolie gefabriceerd zijn. Dit geldt voor veel kunststoffen tot en met kunstmatig muntextract en nog veel meer waar wij niet vanaf weten.

Als er op staat dat het geschikt is voor voedselbereiding of het bewaren van voedsel, dan mag je er vanuit gaan dat dit veilig is. Dat geldt dus ook voor paraffine in butcher paper.
 
Ik denk dat je in de war bent met Canaubawas, dat wordt gemaakt van de Canaubapalm (E903), verder bak ik m'n eten ook niet in vaseline. ;)

Ik werk in de voedsel industrie en wij gebruiken oa. "foodgrade" smeermiddelen die van aardolie gemaakt zijn. Ondanks dat die niet giftig zijn wil je die ook niet in je eten hebben.

Wist je trouwens dat de rode kleurstof in M&M's gemaakt wordt van bladschildluizen, daarom eten veganisten geen M&M's. Al zouden ze natuurlijk wel de andere kleuren kunnen eten, behalve de blauwe dan, die worden gekleurd met een extract gemaakt van Smurfen.  ???
Oeps foutje, er zit melk in M&M's daarom mag het ook niet!
 
orthodoxe joden eten ook geen rode M&M's.
Ja ik wist dat, maar een hoop mensen weten niet wat ze eten.  :(
 
En weer terug naar het onderwerp, Butcherpaper!

Denk dat je het gewoon met bakpapier moet proberen, daar bakken ze ook koekjes op bij 180 C en daar is niks mis mee, dus vlees bij 120 C mag dan ook geen probleem zijn.

Succes en maak vooral wat foto's.
 
gebruik vaker bakpapier, voor vis.
Geen enkel probleem, maar niet te dichtbij de kolen leggen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan