- Berichten
- 1.835
Hallo BBQ vrienden,
Al een tijdje niks gepost, laten we dat weer eens (vaker gaan) doen.. Gisteren was het een mooie voorjaarsdag en men had zin in een broodje hamburger.. Dat gaan we dan regelen. Een paar jaar geleden kwam er bezoek eten dat alleen Halal vlees mocht en voor burgers haal ik nu standaard gehakt bij een islamitische supermarkt in het dorp. Niet alleen maakt hij het dagelijks vers van riblappen, maar hij draait er ook een paar procent lamsvlees doorheen wat al direct wat extra smaak met zich mee brengt.
Voorheen dacht ik ook altijd dat ik wat stress moest hebben omdat alles tegelijk klaar moest zijn en je dus binnen record tempo spek en uien voor toppings moet gaan grillen, even snel een broodje roosteren en dan ook nog tegelijk een hamburger klaar moet hebben. Tegenwoordig ga ik daar wat relaxter mee om.
Begin van de middag al lekker begonnen om het gehakt te mengen met wat kruiden.
Vervolgens gebruik ik mijn Weber hamburgerpers om er lekkere dunne burgers van te maken. Ik maak expres dunne burgers, dan passen er 2 met een heerlijk korstje op een broodje ;-). Helaas geen foto's van het persen kennelijk waren mijn handen vies
Uiteindelijk konden we van ruim een kilo gehakt 11 burgers maken. Een mooi stapeltje zo...
Nu we toch nog binnen aan het spelen waren konden we direct broodjes afbakken. Wij vinden het fijn om een wat harder broodje te gebruiken. Het lijkt me helemaal te gek om deze eens zelf from scratch te maken, maar onderstaande waren gewoon van de voordeelzak van de Jumbo.
Ondertussen maken we ook een hamburgersausje. Heel simpel 4 eetlepels mayo, 4 eetlepels ketchup en 2 theelepels kerriepoeder. Als ik hem niet maak krijg ik thuis scheve gezichten dus simpel kan ook lekker zijn lijkt me.
Ja en dan is het tijd om buiten te gaan spelen hoor. Lekker uien snijden, Het voordeel van buiten uien snijden is dat je geen traanogen krijgt (tenminste ik niet). Binnen loop ik te janken als een klein kind, maar buiten kan ik kilo's snijden zonder enkele traan. Voordeel zoveel van een buitenkeukentje
We snijden ook lekker veel uien. De ene keer is namelijk alles op, de andere keer blijft over. Liever blijft er wat over want dat gaat dan gewoon lekker een andere dag in een uiensoepje.
Tja en na een pauzedrankje was het dan lekker de tijd om op het gemak alvast de Joy Stove aan te steken. Paar briketjes slechts want je wilt niet dat het te hard gaat. Eerst bakken we namelijk lekker wat spek voor de topping.
Even verder in het proces. Toch heerlijk hoe dat spek er in die pan uit ziet?
En weer even later hadden we een mooie stapeltje spek voor toppings. Lekker knapperig.
Al dat vet gaan we natuurlijk niet weggooien, daar bakken we lekker de uien in.. Laat die maar rustig karamelliseren, komt de smaak alleen maar meer ten goede..
Na een korte pauze was het dan tijd om Burgers te gaan bakken. Altijd extra leuk met die grote burgerschep die ik eens gekregen heb. Burgers bak ik op de achterkant van mijn GrillGrates. Dit geeft een extra lekker korst op je burger.
Er moest ook kaas op.
Ja en toen was deze mooie middag buiten spelen weer ten einde. Alles lekker klaar gezet voor een build your own burger (lees men was al begonnen een broodje te maken) en konden we lekker een broodje bouwen en gaan eten.
Bedankt voor het kijken!
Al een tijdje niks gepost, laten we dat weer eens (vaker gaan) doen.. Gisteren was het een mooie voorjaarsdag en men had zin in een broodje hamburger.. Dat gaan we dan regelen. Een paar jaar geleden kwam er bezoek eten dat alleen Halal vlees mocht en voor burgers haal ik nu standaard gehakt bij een islamitische supermarkt in het dorp. Niet alleen maakt hij het dagelijks vers van riblappen, maar hij draait er ook een paar procent lamsvlees doorheen wat al direct wat extra smaak met zich mee brengt.
Voorheen dacht ik ook altijd dat ik wat stress moest hebben omdat alles tegelijk klaar moest zijn en je dus binnen record tempo spek en uien voor toppings moet gaan grillen, even snel een broodje roosteren en dan ook nog tegelijk een hamburger klaar moet hebben. Tegenwoordig ga ik daar wat relaxter mee om.
Begin van de middag al lekker begonnen om het gehakt te mengen met wat kruiden.
Vervolgens gebruik ik mijn Weber hamburgerpers om er lekkere dunne burgers van te maken. Ik maak expres dunne burgers, dan passen er 2 met een heerlijk korstje op een broodje ;-). Helaas geen foto's van het persen kennelijk waren mijn handen vies

Uiteindelijk konden we van ruim een kilo gehakt 11 burgers maken. Een mooi stapeltje zo...
Nu we toch nog binnen aan het spelen waren konden we direct broodjes afbakken. Wij vinden het fijn om een wat harder broodje te gebruiken. Het lijkt me helemaal te gek om deze eens zelf from scratch te maken, maar onderstaande waren gewoon van de voordeelzak van de Jumbo.
Ondertussen maken we ook een hamburgersausje. Heel simpel 4 eetlepels mayo, 4 eetlepels ketchup en 2 theelepels kerriepoeder. Als ik hem niet maak krijg ik thuis scheve gezichten dus simpel kan ook lekker zijn lijkt me.
Ja en dan is het tijd om buiten te gaan spelen hoor. Lekker uien snijden, Het voordeel van buiten uien snijden is dat je geen traanogen krijgt (tenminste ik niet). Binnen loop ik te janken als een klein kind, maar buiten kan ik kilo's snijden zonder enkele traan. Voordeel zoveel van een buitenkeukentje

We snijden ook lekker veel uien. De ene keer is namelijk alles op, de andere keer blijft over. Liever blijft er wat over want dat gaat dan gewoon lekker een andere dag in een uiensoepje.
Tja en na een pauzedrankje was het dan lekker de tijd om op het gemak alvast de Joy Stove aan te steken. Paar briketjes slechts want je wilt niet dat het te hard gaat. Eerst bakken we namelijk lekker wat spek voor de topping.
Even verder in het proces. Toch heerlijk hoe dat spek er in die pan uit ziet?
En weer even later hadden we een mooie stapeltje spek voor toppings. Lekker knapperig.
Al dat vet gaan we natuurlijk niet weggooien, daar bakken we lekker de uien in.. Laat die maar rustig karamelliseren, komt de smaak alleen maar meer ten goede..
Na een korte pauze was het dan tijd om Burgers te gaan bakken. Altijd extra leuk met die grote burgerschep die ik eens gekregen heb. Burgers bak ik op de achterkant van mijn GrillGrates. Dit geeft een extra lekker korst op je burger.
Er moest ook kaas op.
Ja en toen was deze mooie middag buiten spelen weer ten einde. Alles lekker klaar gezet voor een build your own burger (lees men was al begonnen een broodje te maken) en konden we lekker een broodje bouwen en gaan eten.
Bedankt voor het kijken!