kim
Sprokkelaar
- Berichten
- 32
De ene helft van het gezin wil graag een broodje hamburger, de andere helft rib-eye. Dan maar allebei.... 
Begonnen met de burgers. Broodjes ingesmeerd met roomboter en even laten carameliseren. Uienringen, ontbijtspek, sla, tomaat en 2 verschillende soorten kaas. BBQ op zo'n 150 graden. Ik had zowel een direct als indirect deel gemaakt. Direct de voor burgers.
Met wederom de sauzen Bigger then Mac en Royal Umami. Dat blijft hier favoriet. Het vlees heb ik gehaald bij de Oostveehoeve net over de grens in België. Zij hebben Red & Black Angus runderen en een zeer mooi assortiment! Aanrader!
Zeer geslaagd!
Op naar (voor mij) het beste gedeelte. De rib-eye van de Oostveehoeve. Licht ingerubd met Braai 03, een lichte koffierub.
BBQ iets af laten koelen en dit mooie stukje erop en met 45 graden eraf gehaald (indirect).
Ondertussen had ik roomboter, verse knoflook en rozemarijn in een klein gietijzeren pannentje klaargemaakt om later over de rib-eye te smeren.
De BBQ opgestookt tot dik 210 graden en zie hier het resultaat!
Gerookt met oak snippers en op het laatst nog voorzien van carribian oak rum salt.
Ik heb gesmuld.....

Begonnen met de burgers. Broodjes ingesmeerd met roomboter en even laten carameliseren. Uienringen, ontbijtspek, sla, tomaat en 2 verschillende soorten kaas. BBQ op zo'n 150 graden. Ik had zowel een direct als indirect deel gemaakt. Direct de voor burgers.
Met wederom de sauzen Bigger then Mac en Royal Umami. Dat blijft hier favoriet. Het vlees heb ik gehaald bij de Oostveehoeve net over de grens in België. Zij hebben Red & Black Angus runderen en een zeer mooi assortiment! Aanrader!
Zeer geslaagd!
Op naar (voor mij) het beste gedeelte. De rib-eye van de Oostveehoeve. Licht ingerubd met Braai 03, een lichte koffierub.
BBQ iets af laten koelen en dit mooie stukje erop en met 45 graden eraf gehaald (indirect).
Ondertussen had ik roomboter, verse knoflook en rozemarijn in een klein gietijzeren pannentje klaargemaakt om later over de rib-eye te smeren.
De BBQ opgestookt tot dik 210 graden en zie hier het resultaat!
Gerookt met oak snippers en op het laatst nog voorzien van carribian oak rum salt.
Ik heb gesmuld.....
Laatst bewerkt: