- Berichten
- 68
Eindelijk eens een beetje fatsoenlijk weer dus gisteren de "El Cheapo" maar eens opgestart.
Eerder deze week al een testrun met oerhammetjes geprobeerd maar dit was helaas geen succes.
Had nog een mooi stuk mager buikspek zonder zwoerd van B&S in de vriezer dus deze ontdooid, in twee stukken gesneden en een dag in de marinade laten zwemmen.
Marinade gemaakt van:
Grove mosterd
Dijon mosterd
Ketjap manis
Ketjap asin
Paprika poeder (zowel mild als de pikante)
Ui
Knoflook
Bruine basterdsuiker
Heb geen foto's van het voorbereidende werk, alleen van het eindresultaat.
De "El Cheapo"
Het spek in dik twee uren laten garen tot een kerntemperatuur van 77 graden.
Het eindresultaat
Het was om te smullen, ook de buurman at zijn vingers er bij op!
Eerder deze week al een testrun met oerhammetjes geprobeerd maar dit was helaas geen succes.
Had nog een mooi stuk mager buikspek zonder zwoerd van B&S in de vriezer dus deze ontdooid, in twee stukken gesneden en een dag in de marinade laten zwemmen.
Marinade gemaakt van:
Grove mosterd
Dijon mosterd
Ketjap manis
Ketjap asin
Paprika poeder (zowel mild als de pikante)
Ui
Knoflook
Bruine basterdsuiker
Heb geen foto's van het voorbereidende werk, alleen van het eindresultaat.
De "El Cheapo"
Het spek in dik twee uren laten garen tot een kerntemperatuur van 77 graden.
Het eindresultaat
Het was om te smullen, ook de buurman at zijn vingers er bij op!