BasBQ
Beef en Steak

Buikspek

 
 

VeloChill

Kooltjesharker
Berichten
129
Klein stukje buikspek van ongeveer 500 gram gehaald, dit was een stuk zonder zwoerd.

Een marinade gemaakt van
ketjap manis
2 kleine uitjes, gesnipperd
4 tenen knoflook, gepersd
stukje gember, ongeveer 5 cm, fijn gesneden
2 eetlepels worchestershiresaus
2 eetlepels hete chillisaus
1 eetlepel sambal oelek
scheutje citroen sap
peper en zout
chillipoeder
1 steranijs


Na 6 uur marineren heb ik het vlees op de BBQ gelegd, de BBQ had ik ingesteld op 150 graden, door de erg harde wind was de temperatuur in het eerste uur wat hoger, daarna 140-150 graden.  Als rookhout heb ik een stuk appelhout gebruikt.
IMG_1661.jpg


De marinade ingekookt tot een stevige saus om het vlees mee in te smeren tijdens het garen. Elke 45 minuten heb ik het vlees ingesmeerd met de saus.
IMG_1664.jpg


Na een uur
IMG_1665.jpg


Met saus ingesmeerd
IMG_1666.jpg


Na 2 uur
IMG_1670.jpg


IMG_1671.jpg


Bijna klaar, na iets meer dan 3 uur rond de 150 graden
IMG_1675.jpg

IMG_1676.jpg


10 minuten laten rusten in folie en toen aangesneden
IMG_1677.jpg

IMG_1678.jpg


Lekker  bordje eten, smaakte prima :)
IMG_1679.jpg
 
Ziet er mooi uit!
Bijna jammer dat ik dit niet lust..
 
Heerlijk zo'n spekkie... Ziet er goed uit.
 
mooi stukje spek
 
Stuur maar door!! :D
 
Heerlijk, mooie foto-reportage
 
Terug
Bovenaan Onderaan