Klein stukje buikspek van ongeveer 500 gram gehaald, dit was een stuk zonder zwoerd.
Een marinade gemaakt van
ketjap manis
2 kleine uitjes, gesnipperd
4 tenen knoflook, gepersd
stukje gember, ongeveer 5 cm, fijn gesneden
2 eetlepels worchestershiresaus
2 eetlepels hete chillisaus
1 eetlepel sambal oelek
scheutje citroen sap
peper en zout
chillipoeder
1 steranijs
Na 6 uur marineren heb ik het vlees op de BBQ gelegd, de BBQ had ik ingesteld op 150 graden, door de erg harde wind was de temperatuur in het eerste uur wat hoger, daarna 140-150 graden. Als rookhout heb ik een stuk appelhout gebruikt.
De marinade ingekookt tot een stevige saus om het vlees mee in te smeren tijdens het garen. Elke 45 minuten heb ik het vlees ingesmeerd met de saus.
Na een uur
Met saus ingesmeerd
Na 2 uur
Bijna klaar, na iets meer dan 3 uur rond de 150 graden
10 minuten laten rusten in folie en toen aangesneden
Lekker bordje eten, smaakte prima
Een marinade gemaakt van
ketjap manis
2 kleine uitjes, gesnipperd
4 tenen knoflook, gepersd
stukje gember, ongeveer 5 cm, fijn gesneden
2 eetlepels worchestershiresaus
2 eetlepels hete chillisaus
1 eetlepel sambal oelek
scheutje citroen sap
peper en zout
chillipoeder
1 steranijs
Na 6 uur marineren heb ik het vlees op de BBQ gelegd, de BBQ had ik ingesteld op 150 graden, door de erg harde wind was de temperatuur in het eerste uur wat hoger, daarna 140-150 graden. Als rookhout heb ik een stuk appelhout gebruikt.

De marinade ingekookt tot een stevige saus om het vlees mee in te smeren tijdens het garen. Elke 45 minuten heb ik het vlees ingesmeerd met de saus.

Na een uur

Met saus ingesmeerd

Na 2 uur


Bijna klaar, na iets meer dan 3 uur rond de 150 graden


10 minuten laten rusten in folie en toen aangesneden


Lekker bordje eten, smaakte prima

