Hoi allemaal,
Vandaag heb ik buikspek gemaakt op de kamado.
Heb een dag vtv de 2KG buikspek ingesmeerd met 60 gram grof zeezout en 60 gram suiker en toen strak ingepakt met huishoudfolie en in de koelkast gezet voor ongeveer 14 uur.
Daarna uitgepakt en onder de kraan afgespoeld en drooggemaakt met keukenpapier.
De BBQ alvast verwarmd tot 125 graden indirect en met 2 blokjes appelrookhout voor 90 min gerookt. Na ongeveer 45 en 90 min een dun laagje maple syrup erop gesmeert.
Na die 90 min de BBQ verwarmd naar 240 graden indirect en toen was de buikspek na ongeveer 30 min klaar met een kerntemperatuur van 70 graden.
Geserveerd met gepofte aardappel uit de oven en een salade voor de looks
.
Makkelijk te maken maar zeer smakelijk.
Vandaag heb ik buikspek gemaakt op de kamado.
Heb een dag vtv de 2KG buikspek ingesmeerd met 60 gram grof zeezout en 60 gram suiker en toen strak ingepakt met huishoudfolie en in de koelkast gezet voor ongeveer 14 uur.
Daarna uitgepakt en onder de kraan afgespoeld en drooggemaakt met keukenpapier.
De BBQ alvast verwarmd tot 125 graden indirect en met 2 blokjes appelrookhout voor 90 min gerookt. Na ongeveer 45 en 90 min een dun laagje maple syrup erop gesmeert.
Na die 90 min de BBQ verwarmd naar 240 graden indirect en toen was de buikspek na ongeveer 30 min klaar met een kerntemperatuur van 70 graden.
Geserveerd met gepofte aardappel uit de oven en een salade voor de looks


Makkelijk te maken maar zeer smakelijk.