BasBQ
Beef en Steak

Buikspek

Altijd jammer als het niet aan de verwachtingen voldoet.
Buikspek hoort hier zeker tot het rijtje favorieten  (wel een ander recept).
Ligt er ook snel een uurje of 7/9 op  bij 90/95 graden en  kerntemperatuur laat ik ook wat hoger oplopen tot 71 graden.
Laatste uurtje  een paar keer insmeren met een lekker sausje.
Tot nu toe niets dan positieve reacties van de family en gasten.
Maar over smaak valt niet te twisten en misschien is het gewoon niet jou ding.
 
chckstrk zei:
AV zei:
denman1710 zei:
Wat zou ik niet goed hebben gedaan?

had je de zwoerd ook weggesneden ?

Het idee bij dit recept is juist dat je het zwoerd laat zitten en dat je na garing de stukjes spek van het zwoerd kan plukken.



Sent from my iPhone using Tapatalk

Juist, en dat ging dus niet lekker.....heb ik het op te lage temperatuur gegaard? (tussen de 80 en 100 graden), te lang?
 
Volgende keer hogere tempo, kortere tijd probeer. Misschien dat je dan meer het crispy idee krijgt.

Het kan natuurlijk ook aan het stuk vlees liggen.

Ook hier weer, mooi excuus om het nogmaals te maken.
 
chckstrk zei:
Het idee bij dit recept is juist dat je het zwoerd laat zitten en dat je na garing de stukjes spek van het zwoerd kan plukken.

okee op die fiets dus ja.vandaar ook t insnijden aan de vlees zijde.
mis t recept wel in dit verslag,maar wordt bijna zeker weten niet mn ding.

hiero gaat na de low&slow sessie de zwoerd lekker mee naar binnen.

 
ziet er goed uit Denman

Toeval bestaat niet, krijg morgen een stukkie buikspek met zwoerd binnen, waar ik woensdag een soortgelijk resultaat mee wil bereiken

Maar.....er wordt gesproken over een recept van J Casteel, ik krijg het niet gevonden, kan iemand me daar aan helpen?

bij voorbaat dank

 
Terug
Bovenaan Onderaan