BasBQ
Beef en Steak

Buikspek

 
 

denman1710

Pitmaster
Berichten
545
Zojuist gestart met het buikspek wat morgen als tussen hapje op het menu staat.

Recept van J.Casteel.

Knoflook-peper-zeezout-jeneverbessen en tijm.


Zojuist spek (1kg) ingesneden en gekruid. Nu een avond/nacht de koelkast in. Morgen rond 1600 beginnen, dus een uurtje of 10 de bbq op.

Morgen weer verder met dit topic.

Ook zal er dan 1 gestart worden van de 1.5kg zware varkensrack naar recept van Beef en Steak.

http://www.beefensteak.nl/nl/recept-varkensrack-met-broodkruim-en-peterselie.html


e1e317b9089b3d550b1b0b3502f64b8b.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
goed begin is het halve werk
 
Zoooo dat gaat lekker smaken jammie!! 16:00 waar?? 😂
 
Lekker!
 
word een leuk dagje, ga ik zeker volgen............lust ik  :D
 
Zo alles ligt erop......en het ruikt lekker!!!

Eerst even spekje aangezet op de Weber.

350efc3e2ec525c647838f0d500b0750.jpg


Daarna de HM aangesloten op de BGE waarbij ik erachter kwam dat ik waarschijnlijk een adapter plaat mis.....dat ga ik ff na bij Nosmo.

154847e3e4f8b947f53a775fd2dd5266.jpg


b43964205310d8bd6497a017c85a863d.jpg


Nu het spek op de BGE op 90 graden (eigenlijk 100 graden, maar de HM heeft nu moeite om hem steady te houden nu hij niet helemaal is afgesloten helaas). Hij doet nu net geen 100 graden.

c5279d3dc8def90b3ca4e6da9e9014fe.jpg


beade206329dcdae80e7ea536bde87c5.jpg


Heb de schoorsteen bijna dicht staan.

8913a4b1fa8be6195f10ac4c0337dbcc.jpg


Ik rook vandaag op kersen.

e54101307e969a037d3e78d4d37f161b.jpg


d36e148442d268b7b023a67b9b385967.jpg


Huidig moment....
8d2faa65e9b3b26cb9e440d32840695b.jpg




Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
99c54fd9a37e9be28fcb1c3acce27b25.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Je mist idd de adapters plaat en voor de goede werking van de fan ook even een kwart slag naar links  draaien  (anders valt het klepje wat de fan afsluit als hij niet draait niet dicht)
 
drdre67 zei:
Je mist idd de adapters plaat en voor de goede werking van de fan ook even een kwart slag naar links  draaien  (anders valt het klepje wat de fan afsluit als hij niet draait niet dicht)

Done, ik hoop snel wat van Nosmo te horen.
 
Ben ik nog even met het eind resultaat......op 67 graden eraf na ruim 6 uur, en goed op kleur!

De rookring was perfect, maar......wat een deceptie .

Spek kwam niet goed los van de onderzijde en smaak was mwahhh. Wat zou ik niet goed hebben gedaan?

b860810b4053fe3e93a9da7a02f19f89.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Tja, qua smaak kan je zelf het beste beoordelen wat er niet naar je zin is. En dan waar nodig recept aanpassen.

Verder wel een mooie run hoor. Al vind ik 6 uur ook wel lang. Maar Kerntemperatuur Is waar het om draait, en niet de tijd.
 
denman1710 zei:
Wat zou ik niet goed hebben gedaan?

wat had je verwacht dan ? en wat was er mis mee dan?.
had je de zwoerd ook weggesneden ?
hoeveel rookhout ?
heb je nog ingepakt tijdens de sessie?
 
Terug
Bovenaan Onderaan