- Berichten
- 76
Op deze heerlijke zonnige dag iberico buikspek bereid op de bbq volgens recept van noskos. Volgens het recept zou het 5,5 duren maar in 3u was ik klaar en was de kerntemperatuur 87graden. De Q zat continu rond de 125graden. Ik snap nog niet helemaal hoe dit zo snel kon gaan.
Hoe dan ook smaakte het niet verkeerd maar is dit voor mij niet voor herhaling vatbaar. Wellicht lag dit aan het feit dat het iberico was en dus erg vet. Ik denk dat het 55% vet was en dat vond ik iets te jelly. 2 lappen gegrild om er nog met een knapperig randje vanaf te komen: dit was erg lekker. De zoete aardappel 30min in de kolen, de mais 30min op het rooster. Al met al een goede en lekkere sessie.
Hoe dan ook smaakte het niet verkeerd maar is dit voor mij niet voor herhaling vatbaar. Wellicht lag dit aan het feit dat het iberico was en dus erg vet. Ik denk dat het 55% vet was en dat vond ik iets te jelly. 2 lappen gegrild om er nog met een knapperig randje vanaf te komen: dit was erg lekker. De zoete aardappel 30min in de kolen, de mais 30min op het rooster. Al met al een goede en lekkere sessie.
Laatst bewerkt: