- Berichten
- 297
Ja, zo is Forumvrienden:
Speklapjes zijn gewoon awesome! Maar niet zoals de supermarkt verkoopt; wij kunnen natuurlijk beter.
Met stevige inspiratie op de post van vorige week (thanks Sander!) lekker aan de slag gegaan.
Pekel-light, whiskey, appelazijn, peperkorrel, jeneverbes, steranijs en zo 25 uur de koelkast in.
Na 24 uur er weer uit, rub en opdrogen.
Ketel-Q met een snake en appelhout. Lekker lang op de 108 á 110 graden tot aan een kern van 77 graden. En vanaf 63 graden ieder half uur de ingekookte pekel-light, aangevuld met honing en appelstroop, als glace en erop.
Resultaat: heerlijk!!! Er speklapjes van gesneden die nog even een krokantje in de pan gaan krijgen en blokjes voor bij de borrel.
Resultaat: leuk om te doen, supereenvoudig, heerlijk van smaak!
Speklapjes zijn gewoon awesome! Maar niet zoals de supermarkt verkoopt; wij kunnen natuurlijk beter.
Met stevige inspiratie op de post van vorige week (thanks Sander!) lekker aan de slag gegaan.
Pekel-light, whiskey, appelazijn, peperkorrel, jeneverbes, steranijs en zo 25 uur de koelkast in.
Na 24 uur er weer uit, rub en opdrogen.
Ketel-Q met een snake en appelhout. Lekker lang op de 108 á 110 graden tot aan een kern van 77 graden. En vanaf 63 graden ieder half uur de ingekookte pekel-light, aangevuld met honing en appelstroop, als glace en erop.
Resultaat: heerlijk!!! Er speklapjes van gesneden die nog even een krokantje in de pan gaan krijgen en blokjes voor bij de borrel.
Resultaat: leuk om te doen, supereenvoudig, heerlijk van smaak!