BasBQ
Beef en Steak

Buikspek vraag..

Ik wil de klassieke spekjes voor de stampot gaan maken.
Dus ga voor de rookton als ik het zo allemaal lees

Verstuurd vanaf mijn SM-J330FN met Tapatalk

 
Smokeye zei:
Ik wil de klassieke spekjes voor de stampot gaan maken.

Dat is een heel leuk proces. Eerst een dag of 5 pekelen. En vervolgens in het weekend bereiden op je rookton. Heb dit jaar voor het eerst bacon gemaakt volgens klassiek bacon recept http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2051.0
Heel leuk. Elke dag het stuk vlees draaien. Geweldig. Ga je veel plezier aan beleven.
 
Man, waarom ben ik zo laat pas hiermee begonnen.
Ik zit nu 1,5 week op het forum en heb het nu al zo naar mijn zin.
Al die leuke tips, die je eigenlijk meteen wil toepassen.

Mijn vrouw wordt nu al gek van me, terwijl ze wel steeds heel blij is met het resultaat

Verstuurd vanaf mijn SM-J330FN met Tapatalk

 
Ik pekel mijn spek vaak minstens twee weken... als je goed zoit werkt kan dat prima en verdelen de smaakjes zich het best. Bourbon Maple cured is hier favoriet, maar met ketjap en chili flakes is ook zalig!
 
Terug
Bovenaan Onderaan