Van het weekeind me weer eens bezig gehouden met het maken van drogeworst.
omdat ik bij de slager nog een mooi stuk buikspek zag heb ik deze maar gelijk mee genomen en in de marinade gezet voor 5 dagen.
50 gram ketjap marinade
30 gram ketjap
20 gram c1000 kruiden op basis van cayenne peper
10 gram coloroso zout
een flinke eetlepel peper saus / tabasco
het geheel in een vacu?mzak maar alleen geseald dus niet vacuum getrokken.
vandaag lekker op de KEG met een stukje of wat appelhout.
na een uurtje.
klaar bij een kern temp van 74 graden.
en moet zeggen vind het heel lekker zeker door het beetje pit van de peper.
omdat ik bij de slager nog een mooi stuk buikspek zag heb ik deze maar gelijk mee genomen en in de marinade gezet voor 5 dagen.
50 gram ketjap marinade
30 gram ketjap
20 gram c1000 kruiden op basis van cayenne peper
10 gram coloroso zout
een flinke eetlepel peper saus / tabasco
het geheel in een vacu?mzak maar alleen geseald dus niet vacuum getrokken.
vandaag lekker op de KEG met een stukje of wat appelhout.
na een uurtje.
klaar bij een kern temp van 74 graden.
en moet zeggen vind het heel lekker zeker door het beetje pit van de peper.