BasBQ
Beef en Steak

Buikspek op de KEG

 
 

peter w

Pitmaster
Berichten
579
Van het weekeind me weer eens bezig gehouden met het maken van drogeworst.
omdat ik bij de slager nog een mooi stuk buikspek zag heb ik deze maar gelijk mee genomen en in de marinade gezet voor 5 dagen.

50 gram ketjap marinade
30 gram ketjap
20 gram c1000 kruiden op basis van cayenne peper
10 gram coloroso zout
een flinke eetlepel peper saus / tabasco



het geheel in een vacu?mzak maar alleen geseald dus niet vacuum getrokken.



vandaag lekker op de KEG met een stukje of wat appelhout.


na een uurtje.


klaar bij een kern temp van 74 graden.



en moet zeggen vind het heel lekker zeker door het beetje pit van de peper.
 
En nu... plakjes voor op brood of blokjes in de erwtensoep ofzo? Ziet er heerlijk uit zeg!
 
Ziet er zeker lekker uit hoor!
En ook een mooie BBQ om te zien die KEG, heb ik hier nog niet veel voorbij zien komen.
Laat het spek je smaken!
 
Mooi stuk spek!!
 
Ja hoor jaaaaahhhhh lust ik
 
Mooi apparaat die Keg
 
Terug
Bovenaan Onderaan