- Berichten
- 2.982
Het stond al even op de planning, buikspek in char siu marinade. Het recept voor de char siu kun je hieronder vinden.
Ik heb destijds een grotere batch gemaakt en in potjes ingevroren.
Ondertussen ben ik er achter dat dit prima gaat, alleen verliest de kleurstof in de vriezer zijn kracht. Dus deze nog een theelepeltje extra toegevoegd
.
Het stuk buikspek heb ik donderdag laten ontdooien en vrijdag in de marinade vacuüm getrokken.
Hiervoor eerst geperforeerd om meer marinade in het vlees te krijgen.
Vandaag was het zover. De Q naar 165 graden gebracht en dan 1,5 uur tot kern 72 graden
.
Tegelijkertijd had ik er een paar aardappels bij gelegd. Deze mochten iets langer. Totaal bijna 2 uur denk ik.
Het overschot van de marinade had ik opgevangen en met een beetje honing er bij gebruikt om de plakken buikspek in te smeren voor afgrillen.
2 minuutjes per kant.
Wat boontjes er bij.
Hoe lekker kan een AGV'tje zijn
.
Ik heb destijds een grotere batch gemaakt en in potjes ingevroren.
Ondertussen ben ik er achter dat dit prima gaat, alleen verliest de kleurstof in de vriezer zijn kracht. Dus deze nog een theelepeltje extra toegevoegd

Het stuk buikspek heb ik donderdag laten ontdooien en vrijdag in de marinade vacuüm getrokken.
Hiervoor eerst geperforeerd om meer marinade in het vlees te krijgen.
Vandaag was het zover. De Q naar 165 graden gebracht en dan 1,5 uur tot kern 72 graden

Tegelijkertijd had ik er een paar aardappels bij gelegd. Deze mochten iets langer. Totaal bijna 2 uur denk ik.
Het overschot van de marinade had ik opgevangen en met een beetje honing er bij gebruikt om de plakken buikspek in te smeren voor afgrillen.
2 minuutjes per kant.
Wat boontjes er bij.
Hoe lekker kan een AGV'tje zijn

