BasBQ
Beef en Steak

Buikspek en kalfspicanha

 

Melis L.

Sprokkelaar
Berichten
41
Onlangs buikspek op 2 manieren en een lekker stuk rosé kalfspicanha. Eerste buikspek 4 dagen gemarineerd in oosterse marinade (sojasaus, vissaus etc.), tweede stuk op Parijse wijze. Op graad of 115 met blokje appelhout.
9914BE2B-B3B9-4D14-85C0-3C4A674FA32D.jpeg
5460DDEF-BA4B-4B6C-8F1A-846702FAD9AF.jpeg

Toen bij de Parijse variant de peper en zout lekker plakten, de spek in de folie verder gegaard.
D2A83973-C690-495F-9B9B-0C8B097384A8.jpeg


45CF280E-270F-404C-AE3E-84CB2FCD4BA9.jpeg


Oosterse buikspek op 74 graden uitgehaald, Parijse op 90. Gauw de picanha er op
4457CFF1-00AC-4F49-AA12-0762FC65FFCE.jpeg


Ondertussen op de weber wat groenten gegrild en in bakjes gedaan. Picanha op 50 graden eruit gehaald en even laten rusten. Dus gauw de schuiven los, deflector er uit en groenten even tikkie geven en picanha kleurtje geven.
E95FC107-F68B-4FF4-8BFE-8B2C32B64BAF.jpeg


Resultaat:
2CF23076-4A51-40BF-A749-6DEBEF578D0B.jpeg
0ACEA4B0-F531-4800-8FE4-AC233F16BAA1.jpeg
AC574BFF-CE77-46A9-96CA-0685760639CB.jpeg
BE5ECED7-151E-4D3A-9639-163689B64742.jpeg
CE414483-2390-45E0-87EB-D7E97D6A377A.jpeg
06F48AEA-5D8F-4E26-88E8-520C09FE0E1B.jpeg


Evaluatie: Picanha als altijd erg lekker. Kalf dus klein vetkapje, botermals.
Oosters buikspek: zeer geslaagd, maar het zoetige tintje is niet geheel mijn smaak.
Parijs: superstrakk bark, echt heel gaaf. Had echter paar graadjes verder gemogen, nu nog net teveel bite in het vlees, wat overigens ook erg lekker was. Een dag later was ie trouwens nog lekkerder. Zout was toen minder aanwezig; alsof het meer homogeen was geworden.

Het was weer leuk. En lekker.
 
Lekker hoor! Zal gesmaakt hebben 👌🏻
 
Dat is een beste maaltijd. Ziet er lekker uit. Daar heb je toch wel een paar dagen van gegeten mag ik hopen?
Buikspek moet ik ook weer gaan maken. Heb her en der verzoekjes gekregen. Ik ga de oosterse variant toch een kans geven :cool:
 
zo, dat is een mooi vol roostertje zeg.
en stuk voor stuk allemaal lekkernijen.
Goed bezig geweest
 
Dat is een beste maaltijd. Ziet er lekker uit. Daar heb je toch wel een paar dagen van gegeten mag ik hopen?
Buikspek moet ik ook weer gaan maken. Heb her en der verzoekjes gekregen. Ik ga de oosterse variant toch een kans geven :cool:
Twee dagen lukte wel inderdaad haha. En wat weggegeven natuurlijk :) Oosterse was echt super geslaagd maar ik trok de smaak niet helemaal, in tegenstelling tot mijn vrouw en anderen.
 
Hele smakelijke foto's van zeer smakelijke stukken vlees dat zal genieten zijn geweest.
 
zo flink uitgepakt! Ik neem aan dat je eters had. Het zal wel indruk hebben gemaakt. Ziet er goed uit.
 
Foto's spreken boekdelen, erg smakelijk hoor! Mooie reportage, helemaal top! Ik zag laatst aziatische buikspek aan spiesjes, dat wilde ik eens proberen nu ik jouw verhaal zit te lezen. Wordt vervolgd zal maar zeggen.

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
 
Foto's spreken boekdelen, erg smakelijk hoor! Mooie reportage, helemaal top! Ik zag laatst aziatische buikspek aan spiesjes, dat wilde ik eens proberen nu ik jouw verhaal zit te lezen. Wordt vervolgd zal maar zeggen.

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
Denk dat ik dezelfde heb gezien en heb die marinade gepakt 👌
 
Lekker verschillende stukkies vlees bereid en kunnen beoordelen
 
Terug
Bovenaan Onderaan